Интересът към храните със защитени наименования плавно расте

16 държави в ЕС имат отделено финансиране за такива продукти по програмите за селските райони

България има потенциал да регистрира повече храни с географски означения в европейския регистър, но все още има редица проблеми, заради които процесът не може да бъде ускорен. Това стана ясно по време на конференцията "Храни с географски означения - възможности за местно развитие и достъп до нови пазари", която "Икономедиа" реализира в партньорство с фондация "Земята- източник на доходи" и Slow Food в България по проект, съфинансиран от ЕК.

Събитието се проведе в петък в рамките на международното селскостопанско изложение "Агра" в Пловдив.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове