Новият брой:
Продаден ли е мачът за еврото

Сметната палата е отказала да завери последния отчет на Държавния резерв и на три общини

Коригираните грешки в документите на ведомства, университети и общини са за 3.6 млрд. лв. и растат с 42% на годишна база

   ©  Цветелина Белутова

Освен на Софийския университет Сметната палата е отказала да завери годишните финансови отчети за 2016 г. и на още няколко институции на бюджетна издръжка. Това са Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", общините Лозница, Омуртаг и Братя Даскалови. Причината е множество неточности в счетоводното отчитане, в резултат на които пък финансовите им отчети не дават вярна представа за финансовото състояние и имуществото на тези бюджетни организации. Това е равносметката от годишния доклад на палатата за резултатите от финансовите одити, осъществени през 2017 г. , който обобщава изводите и становищата със заключения за заверките на годишните финансови отчети на министерства, ведомства, държавни висши училища и общини за 2016 г.

Отчетите на 19 други ведомства и кметства са заверени с резерви. Коригираните отклонения при извършените одити на всички ведомства възлизат общо на 3.6 млрд. лв. Това е с 42% повече в сравнение с 2015 г., твърдят от палатата.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар