Вечерни новини: #България пасува срещу Москва #протест в Сибир срещу Путин

И още: Нови разкрития на "разобличителя" на Cambridge Analytica; Започва строителството на магистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел Боаза

И във вторник в световния фокус продължават да бъдат двете горещи теми от миналата седмица. Първата е скандалът "Скрипал", като вътрешната новина е, че София направи съвсем безобидно движение, привиквайки българския посланик Бойко Коцев само на консултация с правителството в София, докато списъкът с държави, които гонят руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, нараства. И на фона на този външен проблем Путин изненадващо се оказа и под вътрешен натиск, като хиляди го посрещнаха с протест след пожара в Кемерово с искания за оставки и прозрачно разследване.

Продължават и множащите се разкрития около изтичането на лични данни от Facebook. Този път прожекторите са не към социалната мрежа, а към другия "герой" в историята - Cambridge Ananlytica, след като бившият ключов служител на компанията Кристофър Уайли, който е един от основните източници за разкритията дотук, направи повече от притеснителни твърдения за дейността й на изслушване пред британските депутати.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се