На кого пак пречи съдът

Председателят на антикорупционната комисия и медиите на Пеевски подеха предвидима атака срещу съдия, приложил правото на ЕС

Минути след като парламентът избра Пламен Георгиев за председател на новосъздадената антикорупционна комисия, той се обърна към чакащите го журналисти и обеща: "Съвсем скоро, буквално до седмици, очаквайте нови резултати, и то много сериозни. Започваме много сериозна борба с корупцията. Няма да чакате резултатите след 2, 3, 10 месеца, а буквално след седмици ще започнат да "валят" първите. Очаквайте разкрития, скоро ще видите, ще бъдат хванати хора с пари, това ще се случи съвсем скоро!"

Оттогава мина цял месец. Дъжд от резултати няма, но за сметка на това в синхрон с медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски и близки до тях издания Пламен Георгиев откри фронт срещу съда, като дори стигна дотам да обвини съдия в лъжа заради постановен от него (и влязъл в сила) съдебен акт.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


8 коментара
 • 1
  arnautsky avatar :-(
  arnautsky

  Поредната калинка,за която после Той ще чува: "Ти си го избра..."

 • 2
  aussie avatar :-|
  aussie

  Не разбраха тези неграмотници че промяната днес ще ги удари утре точно тях. А този от статията е най-големия неграмотник.

 • 3
  kdo52372883 avatar :-?
  kdo52372883

  Великолепна статия, г-н Босев! Винаги, когато биват настъпани интересите на #КОЙ, се надига неистово квичене от медиите на „нашия издател“. Активизират се и Калоян Стоев, и Стойно Калоянов, и всички други анонимно-безстрашни воини на здравите сили. Срам, позор и резил за ВСС, че отказа да излезе с позиция по случая. Че отказа да защити съдийката от отявлени заплахи за саморазправа. Очевидно новият ВСС не е с нищо по-добър от стария. Освен, че вече няма районни съдии от Сандански (например) – ако въобще приемем това за плюс.

  А относно сламен-пламен – нали имаше един лаф: на кривия... звездолет космосът му пречи. Та така и с тоя. Златанов #2. Само че, докато оня беше доволно прост, че да си записва в тефтер – този е по-умен, та всичко помни. Без писмени следи. Казал му е #Сотир навремето – а си ударил Прокопиев, а ти гарантирам избора за шеф на КПКОНПИ. Речено-сторено. Ангажиментът е изпълнен, цената – платена. Мога даже да поразкажа и къде точно се е провел въпросният разговор, ама айде да не прекаляваме с детайлите. Жокер – не е било в ЦУМ. И не са пили кафе, а друго.

  Но както и да е, друго е важното. Важното и ценното е това, че все още имаме съдии, които не са страхувани от свинско-медийния комплекс, от Цацаров, Борисов и Цвъко. Че все още има съдии, които слушат своята съвест и решават делата по убеждение – а не по СМС. Вижте иначе какво се получава в последно време! Прокарват се на коляно и на юруш закони, които са откровени свинщини (даже вече им загубих бройката). Никой – или почти никой – не си прави труда да сезира КС. В редките случаи, когато все пак някой се потруди да го направи, КС решава „по целесъобразност“. Разбирай – според последното изпито кафе с Премиера и/или Главния. Някой да е забелязал, в този ред на мисли, колко често КС е бил сезиран от Главния? И как решенията му винаги са били в точно тази посока, която Го устройва?! Ми при това положение, аз викам направо да закрием КС, какъв е смисълът от тях?! Нека Сотирът да поеме и тези фунцкии, той и без това вече е нещо като Поднебесен Император в нашата прокурорска губерния.

  Така че какво реално ни остава като сили за противодействие на #КОЙ? Ами остава само тълкувателната дейност на ВКС – и прерогативът на съдиите да отправят преюдициални запитвания. А много малко от тях реално го правят, забележете. В заключение, очаквайте скоро сламен-пламен (т.е. Пеевски) да внесе законопроект, който забранява тълкувателните дела и дори преюдициалните запитвания. Със задна дата, разбира се – за да може да обхване и това запитване, току-що отправено от СГС. Без майтап – точно това очаквам да е следващият му закон. Де да видим само колко бързо ще го внесе. Амин.

  П.С. Остава и още един коректив - арбитражните дела. Виж тях #ТОЙ вече няма как да ги забрани. А такива тепърва ще има още, ще има. И ще го жулят Бай ти Ганя със солени присъди. Но нищо - важното е ДП да е в парламента, а на Сотир да дадат втори мандат. Нали няма те да плащат глобите - Бай Ганьо ще плаща.

 • 4
  fio41315648 avatar :-|
  fio41315648

  И тоя като началника си е прочел само " Винету", а там за правото на ЕС нищо не пише.

 • 5
  intergalactic avatar :-|
  intergalactic

  Хмз, значи всеки опитващ се да отнеме незаконно придобитото имущество на Иво, става виновен?

  Good

 • 6
  samoedin avatar :-|
  samoedin

  Ами как така съдиийте искат да прилагат закона не според постигнатите договореностт между високопоставени членове от ВСС ( най - вече от прокурорската квота) и изпълнителната власт кръгът Пеевски да се ползва с пълни и неограничени протекции в съдебната система по всякакъв повод !
  А сега съдиите искали да се спазват законите и правилата - нещо, което изобщо не фигурира в договорката.....Нима не виждат "олигарха"Прокопиев, Да(й) България, нима общият враг не е гражданското общество ? Какво са се фокусирали тия върху моите действия ? За мен законите и силата на присъдено нещо не важат.....

 • 7
  stonio avatar :-|
  stonio

  Конвенцията е за права на човека, а не за права на корумпирания държавен служител.

 • 8
  vstoykov2 avatar :-|
  Валентин

  Името на тази комисия е гавра с гражданите, защото името предполага, че се конфискува незаконно придобито имущество, а очевидно това не отговаря на истината - допустимо е конфискуване на имущество на лица, които са го придобили законно, но има съмнения, че това не е така.

  Съществуването на подобни закони в цивилизована държава трябва да е скандално. Но всъщност това не прави впечатление на никого - мнозинството българи се радват когато "богатите" страдат, без да им идва на акъла, че прозорецът на Овертон е преместен в грешна посока и следващата редакция на закона може да намали прага за конфискация така, че да включва и възможност да се конфискуват и тесните панелни жилища на работещите бедни.

  Така че законът ще може да се ползва не само за справяне с неудобните богати, но и с неудобните бедни...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата