Мутрите не са изчезнали, МВР не се бори с тях и крие сигналите

IT специалистът Иво Мирчев разказа във "Фейсбук" за сблъсъка си с мутри и неадекватната реакция на полицията

Иво Мирчев
Иво Мирчев    ©  Иво Мирчев
Иво Мирчев
Иво Мирчев    ©  Иво Мирчев

Бърза и точна реакция на IT специалиста Иво Мирчев във фейсбук, който на 23 март разказа за своя сблъсък с мутри на пътя, провокира обичайната неадекватна реакция на МВР. От вътрешното министрество първо обявиха, че не са получавали сигнал от Мирчев, а когато той показа запис на разговора, му предложили да подаде нов сигнал. В понеделник Иво Мирчев, който е много активен във Фейсбук и безкомпромисен в оценките си, публикува статус, който предизвика силна реакция и много коментари не само в социалната мрежа, но и в електронните медии.

Иво Мирчев написа:

Мислите си, че мутрите са изчезнали? Или МВР се бори с тях?

Днес на път за Варна спирам в McDonald's Велико Търново. Няма нито едно място за паркиране. Но пък 5 места са заети от два автомобила, а ресторантът е наобиколен от 7-8 мутри (явно шефът яде вътре). Отварям аз прозореца и отправям молба към най-умно изглеждащата да премести едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо". :) Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят. Полиция не дойде. Обаждането на 112 бе безсмислено.
Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво, ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7-годишния Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри. :)

P.S. Ще черпя този, който успее да свали записите от видеокамерите на "Макдоналдс" във В. Търново.

Пред bТВ тази сутрин Мирчев разказа, че е чакал полиция да пристигне 40 минути след като мутрите са си тръгнали, но те не са дошли. На запитване на медията до МВР, от пресцентъра на ведомството предадоха отговора на Областната дирекция на МВР – Велико Търново: "От областната дирекция уточниха, че на тел. 112 и в дежурната част на областната дирекция не е получаван сигнал за подобно нарушение." След което Мирчев показа, че МВР лъже, като представи запис на разговора.

Поредният му фейсбук статус от днес по обед предава предвидимо развитие на ситуацията, с оглед обичайните реакции на МВР:

"Преди малко ми се обадиха от МВР, за да пусна официална жалба по случая с мутрите вчера. Аз обаче мисля, че първо МВР дължат отговор - защо излъгаха, че нямат данни за постъпило мое обаждане на тел. 112? Очевидно някой в МВР е очаквал този случай да се потули, като обяви, че никой не е звънял на 112. Някой не е очаквал, че смартфонът ми автоматично е записал разговора със служителя на спешния телефон, на който се чува двукратното потвърждаване на постъпването на сигнала.

МВР дължи отговор тук!"

Иво Мирчев е член на ръководството на партия "Да, България", член на инициативния комитет на движение "Гласувай без граници".

За "Капитал" той коментира: "Учуден съм, че МВР излъга, че не съм подал сигнал на тел. 112. Не разбирам причината и МВР дължи отговор тук. Обадих се на 112 не толкова заради заплахите към мен. Не считам за нормална гледката мутри да окупират ресторант от световно известна верига, защото този, когото пазят, е вътре. Убеден съм, че като граждани трябва да се противопоставяме на упоритите опити за връщане на 90-те години. След всичко това бях изненадан от коментарите под снимките, които публикувах. Различни хора разказваха, че и в техния град е ситуацията е същата - полицията не реагира и е в комбина с престъпни банди. Мисля, че на това трябва да се сложи край!"