Делото срещу Огнян Донев отново се отложи по искане на прокуратурата

Обвинението поиска време, за да прочете документи, които фигурират в преписката по делото от 2012 г.

Всеки месец Огнян Донев прекарва часове в Съдебната палата на дело по обвинение за сделки, които ежедневно се извършват законно на борсата
Всеки месец Огнян Донев прекарва часове в Съдебната палата на дело по обвинение за сделки, които ежедневно се извършват законно на борсата
Всеки месец Огнян Донев прекарва часове в Съдебната палата на дело по обвинение за сделки, които ежедневно се извършват законно на борсата    ©  Анелия Николова
Всеки месец Огнян Донев прекарва часове в Съдебната палата на дело по обвинение за сделки, които ежедневно се извършват законно на борсата    ©  Анелия Николова

За втори път в рамките на месец делото срещу Огнян Донев за укрити данъци бе отложено по искане на прокуратурата и на Министерството на финансите с твърде неубедителни мотиви. Подобен подход на обвинението обикновено говори, че то е наясно, че е на път да загуби делото, и затова непрекъснато измисля процедурни хватки, с които да удължи процеса.

Делото, което се води срещу Донев и финансовия директор на "Софарма" Борис Борисов, е на фаза петорна счетоводна експертиза, назначена от съда, за да каже дали едно от дружествата от групата "Софарма" е водило правилно счетоводството си и дали е платило данъци за купени акции.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  kdo52372883 avatar :-?
  kdo52372883
  • + 4

  Сотиратурата усеща, че обвиненията и са ялови - и се опитва да шиканира и всячески да забави оправдателната присъда. Поредният провал на поредното поръчково дело. За което после по ЗОДОВ пак ще плащат данъкоплатците. Все пак Донев вече спечели едно дело по ЗОДОВ срещу тях - е, явно малко им е бил боят, та плачат за още.

  Освен това, откъде-накъде русият гений Русинова ще казва как/къде да се правят борсови сделки?! Какво и разбира на нея главата - а и на който и да било в ПРБ - от борсови транзакции и капиталови пазари?! По-скоро госпожата разбира от завоалиране и укривателство - що не я пита някой как отърва своя подчинен Д. Франтишек от дисциплинарка заради побой над дете?!

  Ми дайте отсега нататък директно да искаме предварително одобрение от СГП на по-големите борсови сделки, става ли? И въобще на де що има бизнес в БГ - а ако няма одобрение, да не смеем и да кихнем даже! Щото иначе - Емилия, Иван, Сотир! И Пламен, разбира се. Само така, бой по враговете на народа!!!

  За какво ли взима цялата тая сюрия герои заплати, един дявол знае... като ще работите за #Дебелия толкова явно, нека той ви плаща и заплатите, откъде-накъде държавата ще ги плаща?! Аз поне отказвам, като данъкоплатец. Чу ли, бе, Владко - ще се инкорпорирам като офшорка на Кайманските Острови, та да не видиш повече ни един лев от мен.

  Нередност?
Нов коментар