Балканският обяд на Брюксел
"Тера Мадре-Балкани" гастролира в европарламента с традиционни храни от региона, а производителите обсъдиха бъдещето си с евродепутати
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Еленски бут, нафпавок и сланина от трансилванско прасе Бънза, куртовска лютеница и айвар, високопланининскo албанско бяло сирене и зрял македонски кашкавал, косовско вино или сръбска сливова - това далеч не са продукти, които присъстват в обедното меню на европарламента в Брюксел. Но точно с дегустация на тези ценни вкусотии и гурме меню с българско кисело мляко бяха посрещнати евродепутатите в белгийската столица миналата седмица.
Законодателното сърце на Европа тази година домакинства на петото издание на форума "Тера Мадре Балкани" (Тerra Мadre Balkans) - балканската мрежа под шапката на Slow Food, която обединява хранителни общности и малки фермери с традиционни производства от девет страни - Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Черна гора, Македония, Румъния и Сърбия.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.