Габрово и Севлиево: в търсене на легенда

Регионът има потенциал да привлича хора, но има нужда от сътрудничество между публична власт и бизнес за по-високо качество на живот

Какво е "Капитал Градове"

"Капитал Градове" е проект, който е посветен на големите икономически активни центрове в България, извън София. Той включва както специални приложения, така и събития. Тази година освен за Бургас, Варна и Габрово, издания ще има за Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол, Плевен и Северозападна България. Срещи с местния бизнес пък предстоят още в Стара Загора и Плевен. Целта на срещите е да се превърнат в платформа за диалог на бизнеса както в самите региони, така и извън тях и да помагат за решаването на проблеми по бърз и ефективен начин.

Област Габрово има почти отлична оценка по всички макроикономически показатели - висока заетост, един от най-високите брутни продукти в страната от 1.2 млрд. лева, добри преки чужди инвестиции и най-добрата усвояемост на европейски средства. Въпреки това градовете в нея - Габрово и Севлиево - имат много задачи и високи амбиции преди сухата статистика да се усети и като висок стандарт.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар