Вечерни новини: Половин милиард лева за ремонт на язовири, Тръмп срещу Германия

И още: Търговската война между САЩ и Китай се разраства; Ще получи ли България дата за чакалнята на еврозоната; Екотаксата за новите автомобили спада с 10%, а за старите расте с 12-13%

Срядата в България бе ден с важни законодателни и политически решения. Правителството изненадващо реши да даде половин милиард лева от данъците ни на непрозрачната държавна компания ДКК за ремонт на язовири. В парламента пък депутатите приеха голяма част от сочения за лобистки проект за търговия с горивата, който заплашва малките търговци да изпаднат от пазара и заради който партньорите от "Обединени патриоти" се изпокараха. А в управляващата коалиция се споразумяха да поправят другия спорен проект за вдигането на акциза на бездимните цигари между първо и второ четене, така че все пак ставката да се вдигне поетапно, като за начало стигне 40% от тази на обикновените цигари (при 26% сега).

Световните събития също са със силни искри: Нервите на срещата на НАТО с участието на Доналд Тръмп, която ще продължи и утре, са повече от опънати. А търговската война между САЩ и Китай се разраства, след като Белият дом публикува списък с китайски стоки на стойност 200 млрд. долара, върху които да бъде наложено 10% мито, а Пекин заплаши да отговори подобаващо.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се