Габриела Козарева е новият директор на Агенцията по вписванията

Стажът й в политиката е малко над година, досега тя оглавяваше Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Габриела Козарева
Габриела Козарева    ©  Георги Кожухаров
Габриела Козарева
Габриела Козарева    ©  Георги Кожухаров

Габриела Козарева е новият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията, съобщиха от Министерството на правосъдието. Със заповед на министър Цецка Цачева тя е назначена, считано от днес, 20 август. Това става ден преди провеждането на извънредно заседание на парламента във вторник по искане на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов по повод на блокирането на Търговския регистър, което продължава вече повече от 10 дни.

В политиката Габриела Козарева влезе преди малко повече от 1 година, но с много активно движение из различните институции. В третото правителство на Борисов най-напред бе назначена за зам.-министър на младежта и спорта през май 2017 г. като номинация на "Атака". На този пост остана до февруари т. г., когато икономическият министър Емил Караниколов я назначи за изпълнителен директор на агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, която се занимава основно с уреждане на участието на малки фирми в изложения в чужбина. Сега същия пост тя ще заема и в Агенцията по вписванията - много по-сложна структура с изключително важни функции за бизнеса и за цялата администрация, което я прави от значение и за националната сигурност.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се