Жалба спря търга за поддръжка на софийските улици за 140 млн. лв.

"Интерпром" протестира срещу изискванията за асфалтова база

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Жалба на компанията "Интепром" временно спира търга за 4-годишна поддръжка на уличната мрежа в София, става ясно от досието на поръчката. Тя беше обявена през септември, разделена е на 7 обособени позиции, включващи по 3 или 4 софийски района, и е с прогнозна стойност 140 млн. лв.

От постъпилата в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалба става ясно, че строителната "Интерпром" протестира срещу едно от разясненията на възложителя - Столичната община, свързано с изискването за наличие или наем на асфалтова база. В заданието е записано, че участниците трябва да разполагат с асфалтова база с минимална производителност 100 т/час за срока на договора. Някой от потенциалните кандидати е попитал възложителя ще приеме ли участник, който е декларирал собствена база, но същевременно е сключил договор за доставка на асфалтови смеси с друг участник в процедурата. Отговорът е: да, ако участникът докаже, че базата му има капацитет да покрие нуждите и на двата участника.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове