Плевен и Ловеч имат общи проблеми и могат да търсят общи решения

Подобряване на инфраструктурата, създаване на привлекателна градска среда и задържане на хората са сред приоритетите на местните власти

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров
Какво е "Капитал Градове"

"Капитал Градове" е проект, който е посветен на големите икономически активни центрове в България извън София. Той включва както специални приложения, така и събития. Следващата година издания ще има за Благоевград, Бургас, Ямбол и Сливен, Варна, Шумен и Добрич, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Русе и Дунавския регион.

Срещи с местния бизнес предстоят в Стара Загора, Варна, Пловдив, Велико Търново и Благоевград. Целта на срещите е да се превърнат в платформа за диалог на бизнеса както в самите региони, така и извън тях, за да помагат за решаването на проблеми по бърз и ефективен начин.

Магдален Димитров има добра идея. Собственикът на модната компания "Димитров", която е най-големият работодател и един от най-големите инвеститори в Плевенския регион, иска да закупи сградата на едно от останалите празни училища в града. В него предприемачът възнамерява да направи "елитна английска гимназия за мода и ИТ технологии". Отделно от това компанията предвижда изграждането на нов обувен завод, както и на outlet център, който да привлича туристи, посещаващи Плевен с цел покупки.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се