Вечерни новини: Сделката за F-16 е пред финално "да", германската икономика рязко се забавя

И още: В очакване на вота за Brexit; Правната комисия отхвърли ветото на президента за "тайните арести"; ГЕРБ предлага да отпадне забраната за социология в изборния ден

Associated Press
Associated Press    ©  Associated Press
Associated Press
Associated Press    ©  Associated Press

Дългоочакваното гласуване в британския парламент на сделката по Brexit ще се случи по-късно тази вечер, но очакванията са премиерът Тереза Мей да претърпи тежка и унизителна загуба, която може да й коства поста. Мей до последно призоваваше депутатите да подкрепят споразумението с ЕС, а ЕК дори издаде нови уверения за т.нар. ирландски резервен план, но въпреки това очакванията са мнозина от партията на Мей да се присъединят към опозицията и да гласуват против. Така вероятно резултатът ще доведе до Brexit без сделка със сериозни икономически последици и хаос или до отлагане/спиране на Brexit.

Двумилиардната сделка за самолетите F-16 продължава да е в центъра на вниманието в България, като днес две парламентарни комисии я одобриха въпреки спорните моменти в нея. Така тя е само на крачка от финално одобрение, а гласуването й в парламентарната зала ще е първата работа на депутатите утре сутрин.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се