Вечерни новини: "Газпром" занижи очакваните тук такси от "Турски поток"; Китай забавя растежа си

И още: Форумът в Давос започва; Прокуратурата е прекратила разследването срещу Ивайло Московски; ЕС със санкции срещу ГРУ

В обявения за най-потискащ ден от годината - третия понеделник от януари, когато еуфорията от празниците е отминала, решенията за промени през годината в повечето случаи изоставени, а мотивацията - липсваща, новините в България, ако изобщо ги има, не са приятни.

Нараства броят на училищата и детските градини в страната (около 600), които затварят заради грипна епидемия, а пикът още не е достигнат. Какво е нивото на здравеопазването и неглижирането на контрола в системата личи и от друга информация, съобщена от зам. главния прокурор Иван Гешев. Близо 29% от всички пенсии в Силистра са инвалидни, като има села, където процентът доближава сто, проучили от МВР и прокуратурата в последния месец. Във Враца 20% от пенсионерите са с увреждания, в Разград - 18%, Перник - 16%, и Монтана - 17.5%. От разпитаните 200 души 70% не знаели от какво са болни. В системата са изплатени само за 2018 г. 1.7 млрд. лв., като отделно има 39 програми за помощи, безплатни услуги и др.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се