Новият брой:
Правителство с ГЕРБ?

Управителят на здравната каса влезе в конфликт с частните болници

Д-р Дечо Дечев не е доволен и от това, че идеите му не срещат политическа подкрепа

Д-р Дечо Дечев успя само за десет минути да влезе в конфликт и с министерството, и с частните болници
Д-р Дечо Дечев успя само за десет минути да влезе в конфликт и с министерството, и с частните болници
Д-р Дечо Дечев успя само за десет минути да влезе в конфликт и с министерството, и с частните болници    ©  Велко Ангелов
Д-р Дечо Дечев успя само за десет минути да влезе в конфликт и с министерството, и с частните болници    ©  Велко Ангелов
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Дечо Дечев успя да влезе в открит конфликт с частните болници и здравното министерство половин година след избирането му на поста в рамките на десетминутно интервю по БНТ.

В него Дечев се обяви за това институцията, която оглавява, да не плаща с обществен ресурс на частните болници, а само на държавните и общинските. Вечният конфликт между здравното министерство и здравната каса беше маркиран от реплика на д-р Дечев, че е предложил експертни решения, но министърът на здравеопазването е политическо лице и не се съобразява с тях.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • D-r D
  • + 7

  На финала на "Немили-недраги" Иван Вазов с мъка описва обезличаването на Македонски - някогашния герой от националните борби, който след Освобождението е станал "малодушен разсилен и трепери пред гласа на грубия писар, докато премита канцеларията":
  "Една дълга агония!...Бедни, бедни, Македонски! Защо не умря при Гредетин..."

  Сякаш е писано за д-р Дечев!

  Преди Москов да го изгони от директорството на "Св. Иван Рилски", д-р Дечев я направи забележителна болница.
  Болницата беше неговата спечелена битка за Гредетин!

  Сега д-р Дечев е в полажението на "малодушен разсилен и трепери пред гласа на грубия писар". Не частните болници са проблемът. Туморът е здравният модел.
  Държавните, университетските, общинските болници са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!!!
  Те не гледат ли към печалбата?
  Те не надписват ли?
  Те не фалшифицират ли диагнози?
  Те не източват ли касата и социалните фондове?

  Цялата система на българското здравеопазване е за боклука, защото е неефективна и прогнила от корупция. За няколко години в нея се изливат вече двойно повече пари. Някой пациент да е разбрал това? Българското здравеопазване е система от чучури, под които са канчетата, тубите, цистерните на знайни и незнайни партийни храненици, а капките накрая са за нас, нашите родители и децата си.

  Дори и да знаеш какво трябва да се направи, докторе, толкова ли си наивен да смяташ, че някой от хилядолетния Герб се интересува от експертизата ти? Напротив, пречиш им да крадат! Ти си просто възглавница, поставена върху скъп стол. Какво се очаква да прави една възглавница? Точно така: нищо да не прави!!!

  Защо не си остана при славата от "Св.Иван Рилски", докторе, а се опозори с кьопавите си опити за досъсипване на здравеопазването?

  Македонски! Стара опозорена слава...

  Нередност?
Нов коментар