Апартаментите на ГЕРБ: самозабравяне по високите етажи на властта

Ниската цена, на която Цветанов, Цачева и Рашидов са си купили апартаменти от "Артекс", заедно с услугите, които фирмата е получавала от държавата, създават усещане за корупция

Темата накратко
 • Три ключови фигури на ГЕРБ - Цветанов, Цачева и Рашидов, са купували апартаменти на цени под пазарните.
 • Фирмата, която им ги продава - "Артекс", е получавала видими услуги от властта.
 • Скандалът ще даде на прокуратурата инструмент за влияние върху ключови политици при избора за наследник на Цацаров.

"Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия", така започва псалм 91 от Библията, който според собственичката на строителната фирма "Артекс" Весела Мирянова е "вграден" в една от построените от нея сгради в софийския квартал "Изток". Там преди около година апартамент си е купил вторият човек на ГЕРБ - Цветан Цветанов. За сделката съобщи първа българската редакция на "Свободна Европа", а документите по придобиването на апартамента показват смущаващо разминаване с пазарната му стойност. "Просто [Цветан Цветанов] е клиент, който е оценил (...) тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм", казва Мирянова пред "Нова телевизия".

Уви, енергийната защита на сработи. Историята за новия апартамент на Цветанов, който получил след замяна с други два и две паркоместа, плюс доплащане, бързо се превърна в скандал заради подозренията, че сделката не е сключена на пазарни нива. На следващия ден от разследване на неправителствената организация Антикорупционен фонд се разбра, че още две ключови фигури от ГЕРБ - правосъдната министърка Цецка Цачева и бившият културен министър Вежди Рашидов са купили апартаменти, отново от "Артекс", в същия квартал - категорично на цени далеч под пазарните. Така скандалът се разрасна (вижте анализ на мненията в социалните мрежи тук) и по всичко личи, че от него ще има последствия.

Политическите противници на ГЕРБ моментално се възползваха от вдигнатата преди предстоящите евроизбори топка. "Бихме искали да разберем дали сделката на Цветан Цветанов ще бъде разследвана", заяви говорителката на парламентарната група на БСП Елена Йончева, която беше избрана за водач на евролистата на БСП (в съперничество с бившия премиер и бивш неин партньор Сергей Станишев.)

По-малко от 24 часа след излизането на новината за апартамента на Цветанов прокуратурата образува проверка, което на пръв поглед прозвуча изненадващо, предвид близките ѝ връзки с управляващите. Всъщност обаче за магистратите това е удобен повод да сложат под контрол едновременно министъра на правосъдието (и по право председател на Висшия съдебен съвет) и втората най-силна фигура в ГЕРБ след Бойко Борисов - Цветан Цветанов. В годината, когато ще се проведе изборът за нов главен прокурор, прокурорското статукво ще държи в зависимост правосъдния министър и човека, който казва на депутатите от ГЕРБ как да гласуват.

Има ли "безплатен обяд"

Хипотезите за апартаментните сделки на Цветанов, Цачева и Рашидов са две - или са изповядани под пазарната стойност и така е ощетен местния бюджет, защото не са платени реално дължимите данъци, или поради някаква причина "Артекс" е жертвала от печалбата си, за да облагодетелства номенклатурата на ГЕРБ. Последното може да има своето обяснение - откакто ГЕРБ управлява София, фирмата получава постоянни бонуси от общината и успява да се сдобие с разрешения за спорни от градоустройствена гледна точка проекти. Кметът на София Йорданка Фандъкова е зам.-председател на ГЕРБ, а партията контролира общинския съвет и администрацията.

Дали благоприятстващите сделки с водещи фигури във властта са били политика на "Артекс", или собствениците на компанията са били изнудвани да ги правят, за да получават зелена светлина за проектите си, или пък е нещо средно, е трудно да се отсъди от наличната в момента информация. Но има данни за елементи на принуда, ако се съди по сюжета с Александър Сталийски, представящ се за личен приятел на премиера Борисов, и имота на гара "Пионер" (за това разказваме по-надолу). За жалост, арх. Пламен Мирянов, който със съпругата си е собственик на "Артекс", не пожела да говори пред "Капитал" след избухването на скандала.

При всички случаи безплатен обяд няма. За "евтините апартаменти" е платено - ако не достатъчно в брой от техните получатели, то в обществена цена. Казано иначе, властта е осребрила възможността си да регулира пазара, да постави един строителен предприемач в по-добро положение от друг, да ощети едни собственици на апартаменти с гледка към Витоша, спрямо други, които ще препречат тази гледка с височини извън строителните норми. Има и други термини, с които се нарича подобна обмяна на стойност.

Имотен скандал преди няколко месеца имаше и с друг ключов фактор в ГЕРБ - финансовият министър Владислав Горанов. За него се разбра, че живее без пари в апартамент, чиято стойност надхвърля възможностите на държавен служител, в комплекса "Есте", построен от Кирил Домусчиев. Апартаментът на Горанов формално се води собственост на неговия кръстник Иван Сариев. По този случай беше образувана проверка от комисията за борба с корупцията, която преди няколко дни излезе с решение, че в това няма абсолютно нищо незаконно.

Кои са "Артекс"

Строителната група "Артекс" е собственост на семейството архитекти Пламен и Весела Мирянови. Те започват бизнес със строителство на по-висок клас жилищни кооперации през 1993 г. Досега са построили около 70 сгради в София, почти всички в централни и южни столични квартали. Качеството на строителството е добро.

За всеки проект те основават отделни дружества, но най-големи обороти през годините има в компанията майка "Артекс инженеринг". За 2017 г. приходите му са 56 млн. лв., а чистата печалба - 8.4 млн. лв. В момента групата строи най-високата жилищна сграда в столицата - 34-етажната "Златен век" в "Лозенец", до хотел "Маринела", а последните проекти са 21-етажният комплекс "Диамант" в "Дианабад", кооперации в кварталите "Оборище" и "Изток".

Ключът е в детайлите

Основният проблем и в трите случая са цените, на които те официално са сключени. И при Цветанов, и при Цачева, и при Рашидов те силно се разминават с това, което би получил всеки обикновен клиент на "Артекс" (вижте подробни изчисления в каретата долу). Обясненията на Цветанов, че заменените от него апартаменти плюс доплащането са достатъчни, за да се стигне до пазарната цена, дори да издържат при много (много) благосклонно пресмятане на стойностите, са смутителни в детайлите.

Прави се замяна, в която имотите са по данъчна оценка, и това предизвиква съмнение за спестяване на данъци. В деня, в който Цветанов прехвърля двата апартамента на "Артекс инженеринг" и купува новия, строителната фирма ги препродава на Симеон Велков, който е бивш IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборните кампании на партията. Според сайта "Свободна Европа", които заедно с "Антикорупционния фонд" първи огласиха сделките, Велков в момента работи в държавното предприятие "Ръководство въздушно движение". Попитан от журналисти защо двете жилища са продадени на Велков, Цветанов отговори, че "не може да коментира действия на други лица, които са направили сделка". "Аз мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство", заяви Цветанов.

Твърдението на Цецка Цачева, че цената е по-ниска, защото сделката е сключена на етап "груб строеж", също лесно може да бъде оборено. Оправданието на Рашидов, че "Артекс" могат да продават на каквато цена решат, е видимо неубедително, както и подобното обяснение на собствениците на строителната фирма (вижте в каретата обясненията на всички замесени).

В сграда "Вселена", където новодомци са Цачева и Рашидов, две седмици след сделката на Цачева е бил купен друг апартамент - близо два пъти по-малък, на два пъти по-висока цена. Собственик е членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова, която е номинация на ГЕРБ.

Но както казва арх. Весела Мирянова, съсобственик на "Артекс" пред "Нова телевизия": "не най-важното е печалбата от един апартамент. "И след като нашата себестойност е около 500 евро на кв.м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти."

В сградата на Цветанов, но на втория етаж, апаратмент от 230 кв.м. има зам.-министърката на спорта Ваня Колева и нейният съпруг Николай, чийто кум е Цветан Цветанов. Жилището е купено в края на 2016 г., като материалния интерес на сделката е 327 хил. лв. (710 евро на кв.м.), т.е. това е сумата върху, която са били платени местни данъци и такси. Върху жилището е учредена ипотека в двойно по-голям размер - 665 хил. лв. на колкото явно е бил оценен имота от банката.

Цените на имотите

Средната цена на кв.м жилищна площ в "Изток"/"Изгрев" по данни на агенцията за недвижими имоти "Имотека" през 2018 г. е 1519 евро на кв.м. Това е с 11.7% повече от предходната година (1360 евро на кв.м). "Адрес", които следят по-масовия сегмент жилища, дават средна цена на кв.м жилища в същите квартали за 2018 г. от 1405 евро, което е 9.8% ръст спрямо 2017 г., когато средната цена е 1280 евро.

Colliers, които наблюдават жилищното строителството в средновисок и висок клас, нямат разбивка по квартали. По тяхна информация обаче цените на апартаментите с две спални през 2018 г. в София са били в диапазона 145 000 - 180 000 евро, а на апартамент с три спални са се движели между 210 хил. и 250 хил. евро.

Бонусите от властта за "Артекс"

Жилищното строителство по принцип е силно зависимо от местните, а в София, в някои случаи и от централните власти. Силна политическа подкрепа за една компания би й осигурила ценно предимство пред другите строителни предприемачи.

В историята на "Артекс" има няколко случая, в които е ставало много ясно, че тя може да разчита на подкрепа от високите етажи на властта.

Един от най-видимите (буквално) примери отново е в софийския квартал "Изток". Там, много над всички околни сгради се извисява наречената от "Артекс" сграда "Диамант". По-точно, както кварталът свършва преди парка, изведнъж между старите блокове и гледката в посока Витоша, се появява единствен по височината си строеж в размер на 67 метра. За всички останали сгради в района тя е двойно по-малка - максимум 33 метра. Ограничението там е договорено с бившия главен архитект на София по време на обществено обсъждане с живущите в квартала през 2014 г. Малко преди да започне строителството на "Диамант" в началото на 2016 г., със заповед от декември 2015 г., арх. Диков (който напуска поста си точно след това) нанася изменение в приетия ПУП и разрешава двойна височина само за терена на "Артекс". Хората от съседните блокове не са предупредени и около това се случваха редица протести, които на практика не успяха да променят нищо.

Още по-интересна е историята с небостъргача срещу хотел "Маринела", който "Артекс" наричат "Златен век". Той трябва да е на 34 етажа с височина от точно 100 метра. "Артекс" купуват терена и фирмата инвеститор през 2015 г., като има сериозна неяснота за издаденото строително разрешително. По принцип има срок, в който то, ако не се започне работа, престава да бъде валидно. За терена на небостъргача то вече веднъж е подновено отново от арх. Диков, но със странно основание. Тогавашните собственици оставили една ограда, която се брояла за строителна площадка, въпреки че реално строителство не е имало. В края на 2016 г. вече "Артекс" искат да презаверят разрешителното си и междувременно парламентът приема промени в закона, с които срокът за завършване на подобни проекти се удължава на 10 години от "започване на строителството на елементи на техническата инфраструктура"*. Въпреки че през 2010 г. е ставало въпрос за една поставена ограда, формално "Артекс" влизат в тази хипотеза. Така те оттеглят искането си за презаверяване на разрешението за строеж, а общината им връща заплатената такса от 260 хил. лв.

Показателна е и историята с терена на гара "Пионер", за който собствениците на "Артекс" влизат в конфликт с близкия приятел на Бойко Борисов Александър Сталийски. Спорът е за терен, който е бил собственост на бившето държавно предприятие "Металокерамика". Случаят е сложен, защото за имота претендират две фирми. До 2016 г. "Металокерамика" е с принципал Министерство на икономиката (тогава оглавявано от Божидар Лукарски), което го продава на свързаното със Сталийски дружество "Билд Ми Груп" за 17 хил. лв.

Самият имот обаче междувременно е продаден от частен съдебен изпълнител заради задължения на "Металокерамика" на "Артекс", или конкретно на дружество на Весела и Пламен Мирянови. Те купуват имота за 873 хил. лв. Започва спор, който в крайна сметка се разрешава в интерес на "Артекс". Това е изключително неочакван резултат, тъй като битките, които близкият до Борисов Сталийски е загубил не са никак много. Единственият, който може да наклони везните в друга посока, е самият премиер и въпросът е каква е била цената ГЕРБ да подкрепи "Артекс".

Болезнената любов на Цветанов към апартаментите

Това не е първият скандал с имотите на Цветанов. Преди девет години стана ясно, че той притежава шест апартамента. Част от тях бяха наследствени, но два от тях предизвикаха съмнения, че са купени от Цветанов на занижени цени. Това са същите апартаменти, които сега са заменени за жилището на ул. "Латинка". Тогава се оказа, че строител и инвеститор на обекта е фирмата "Ти Ви Би", чийто собственик Тодор Бояджиев беше близък семеен приятел на председателя на парламентарната група на ГЕРБ - Цветанов беше кум на дъщеря му. За апартаментите имаше проверка от НАП, която не установи нарушения. А Цветанов оправда по-ниската цена на двата апартамента от пазарната с това, че сумата е била уговорена със строителя още през 2003 г., а договорът е сключен през 2008 г., когато е издаден Акт 14.

Сделката на Цветан Цветанов

Имотът на Цветан Цветанов е в сградата "Летера", квартал "Изток", ул. "Латинка" 8. Жилището е с площ от 240 кв.м, на последния, шести етаж на блока. Има обширен гараж от 43 кв.м и персонален асансьор, който да отвежда Цветанов и семейството му директно от гаража до жилището му.

Получено:

Цените в този район на столицата според брокери варират между минимум 1800 евро и максимум между 2600 евро на кв.м. Това означава, че апартаментът на Цветанов (ако приемем цена от 2400 евро, предвид луксозното изпълнение на сградата) е на стойност 576 хил. евро, без в тази сума да влизат екстрите - гаражът и персоналният асансьор.

Платено:

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ е предоставил два от апартаментите си в съседния на "Изток" квартал "Изгрев" с обща площ от 192 кв.м и две паркоместа на строителната фирма "Артекс инженеринг". Ако приемем ориентировъчна цена за старите апартаменти от около 2000 евро на кв.м, двата общо имат пазарна стойност от 384 хил.евро. Отделно Цветанов е доплатил 50 хиляди евро в брой.

Общо: 434 хил. евро или 1800 евро на кв.м, или 25% под пазарната цена (ако нетираме паркинг местата с гаража и асансьора)

"Апартаментът, който имам сега, е разменен за два апартамента, като разликата от 39 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам. Омръзна ми да се обяснявам в публичното пространство за 6 апартамента и за какви ли не щуротии", обясни Цветанов.

"Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 000 лв. с кредит и спестявания и това е документирано и в нотариалния акт." На въпрос колко апартамента има в момента, той отговоря: "Само два." Като уточни, че във втория живеят родителите на съпругата му.

Сделката на Цецка Цачева

Сделката е сключена през юли 2018 г. Апартаментът е кв. "Изток", но в друга сграда на компанията "Артекс" - "Вселена", която се намира на ул. "Юрий Гагарин". Жилището е 198 кв.м, на седмия етаж, в сделката влиза и гараж от 20 кв.м. Цецка Цачева и сестра ѝ Ирина са плати 285 хил. лв., което прави около

660 евро на кв.м. общо за двата обекта или

поне два пъти под пазарните цени.

Дори да се приеме, че сделката е сключена "на зелено", както твърди Цачева, сравнението с пазарните цени е смущаващо. При такъв вариант цената на жилището пада спрямо тези при завършено строителство. Колкото по-рано е направено плащането, толкова по-голяма отстъпка може да се постигне. "Това е един вид и фючърсна сделка с договаряне на цена в настоящия момент", коментира пред "Капитал" брокер на имоти. Отстъпка от 50% и нагоре обаче, и то при положение, че апартаментът на Цачева е бил практически завършен, е нереална.

Справка в нотариалния акт показва, че сграда "Вселена" е била завършена на груб строеж през декември 2017 г., което е осем месеца преди Цачева да купи апартамента, което означава, че към момента на сделката сградата трябва да е била почти готова. По информация на "Капитал" сградата е получила разрешение за ползване в края на 2018 г.

Пред bTV Цачева обясни, че е открила имота случайно, тъй като е видяла изкопа и е потърсила информация за фирмата изпълнител. Постигната от нея цена била такава, защото имотът бил на груб строеж.

"С фирмата имам подписан предварителен договор, т.нар. предварителен договор за плащане на зелено от 2017 г. Сумите са превеждани изцяло по банков път със съответно начислените данъци", каза Цачева пред bTV. Нито в нотариалния акт за сделката за имота, нито в декларацията и за 2017 г. се споменава такъв предварителен договор.

Сделката на Вежди Рашидов

Отново сграда "Вселена" в "Изток", на ул. "Юрий Гагарин". Съседи са с Цецка Цачева. "Рашидов пропъртис" (в която Рашидов има 75%, а останалите 25% са на жена му) са придобили апартамент от 112 кв.м за 187 хил. лв. на четвъртия етаж в сградата, което прави 834 евро на кв.м.

Два месеца по-късно компанията на Рашидов купува апартамент в друга сграда на "Артекс" - на ул. Тинтява. Жилището от 75 кв.м и гаражът от 18 кв.м са продадени за 140 хил. лв., което прави 768 евро за кв.м за двата обекта.

"Свещено мое право е да инвестирам личните си средства на свободния пазар при свободно договаряне", коментира случая Рашидов в позиция пред медиите. "Смятам, че договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи", коментира Рашидов.

Истината обаче е, че нотариалният акт е бил сключен седем месеца след като е бил констатиран груб строеж на сградата и три месеца преди тя да бъде въведена в експлоатация, т.е. далеч не е била на фаза чертеж и основни.
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


32 коментара
 • 1
  bramasole avatar :-|
  bramasole

  Като чета за това "усещане за корупция", се сещам за Алековото "Бай Ганьо прави избори". Завършва така:
  "А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.

  - Идеали? - Суета, вятър!..."

  Колко актуално звучи Алеко и днес! Не са виновни коментираните от нас "`убавци" и останалите от управляващата клика. Всички ние сме виновни, че им го позволяваме.

 • 2
  hodounski avatar :-|
  hodounski

  Освен Цветанът , Тетка и Веждю ,оказа се ,че и една зам министърка на спорта има апартамент там. Сигурно ще изскочат още...

 • 3
  samsum avatar :-P
  Петър Самсонов

  Ами то излиза, че всички сме корумпирани, щом като отидем на пазара, си купуваме от най-евтините домати...

 • 4
  uid28575369 avatar :-|
  Ивайло Московски

  Бившият председател на УС и главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк” Левон Хампарцумян също се е сдобил с евтин апартамент от фирма “Артекс”
  Сделката е изповядана на 15 юни 2018 г., а в същия ден е отпуснат кредит от 28 359 535 лв. от “Уникредит Булбанк” на фирмата “Крон 21”. която месец по-късно “Крон 21” се влива в “Артекс Инженеринг”. https://bivol.bg/artex-unicredit-levon.html

 • 5
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Гебр наистина се стреми към ЕС: към Етажна Собственост "Герб"...

 • 6
  deasly avatar :-?
  deasly

  До коментар [#4] от "Ивайло Московски":

  Цялата сага около Крон е много добре разгледана от специализираните икономически и финансови сайтове. Ето някои от тях, недобили популярност в масовите медии:

  1. Капитал: Корн (тогава новосъздадена) получава от Борком и имота за сграда "Хармония" на Г.М. Димитров (с инвеститор Артекс):

  "В средата на май "Борком 63" апортира имота в новооснованото дружество "Крон 21", което месец и половина след това е купено от "Артекс инженеринг". При апорта оценката на имота е малко над 14 млн. лв."

  Линк: https://www.capital.bg/biznes/imoti/2018/09/28/3317948_duet_nebosturgachi_na_g_m_dimitrov/

  2. Money.bg: Борком (също новосъздадена тогава) получава имота от Химатех чрез апорт, четем в :

  "Взeмaнe peшeниe зa пpeoбpaзyвaнe нa "Xимaтex" AД, пo cмиcълa нa чл. 262в TЗ чpeз oтдeлянe чacт oт имyщecтвoтo в нoвoyчpeдeнo aĸциoнepнo дpyжecтвo "Бopĸoм 63" AД"

  Линк: https://money.bg/archive/sd-na-himateh-ad-sofiya-svikva-izvanredno-obshto-sabranie-na-7-hi-2006-g.html

  3. Дневник: “Индустриална холдингова компания” притежава 73.96% от капитала на "Химатех"

  Линк:
  https://www.dnevnik.bg/biznes/2003/10/23/417204_dve_fizicheski_lica_sa_osnovni_akcioneri_v/

  4. Труд: Индустриална холдингова компания е Национален приватизационен фонд "Свети Никола". Първият абзац на статията в "Труд" дава яснота за корените

  Линк:
  https://trud.bg/има-ли-умишлен-фалит-на-фонда-за-масова/

  ---------------------
  След всичката предистория на такъв имот, едва ли някой ще се чуди, как е възможно главния архитект да бъде поставен в тежка и неприятна ситуация от семейство бизнесмени:

  “СМС-те, които съм получил от семейство Мирянови мога да ви ги покажа, убеден съм, че този разговор и преговорите, които водим, са изключително тежки и неприятни, защото зад всеки един квадратен метър седи огромен финансов интерес”

  https://www.facebook.com/grajdanskiotpor/videos/930391953797569/

  Уви, изпускаме детайлите, а то всичко е черно на бяло..

 • 7
  fnt17592920 avatar :-|
  Моа Преател Тайпи

  [quote#3:"Депутат 241"] Ами то излиза, че всички сме корумпирани, щом като отидем на пазара, си купуваме от най-евтините домати... [/quote]

  не е истина що опоркаджии си изпържихте легендите и се разкрихте тези дни... язък за отгледаните акаунти ;(

  ГЕРБ съвсем кат ЦК на БКП навремето, а? Със свои недостъпни за простолюдието пазари?

 • 8
  zhg33603778 avatar :-|
  zhg33603778

  Политически подкуп! Собствениците на Артекс продават апартамента си пак на тяхна фирма за 560хил. Цветанов дава два апартамента и 100хил., същия ден двата апартамента са купени от човек на Цветанов за 470хил. (470 + 100 = 570хил.) Случайност!?
  Така Цвъ Цвъ има нов апартамент и старите два, в цялата работа едни 10хил. някой е извадил от джоба си.
  В САЩ, Цецо "ушето" ... Вече да е в затвора.

 • 9
  scuby avatar :-|
  scuby

  Най-лошото, което можеше да се случи на България това е руският газ да стигне до наша територия. В момента американците не искат да има каквито и да е потоци от руски газ през Европа. Ние явно не искаме да изпуснем последния влак и тъбите да ни заобиколят. Според мен от тук идва атаката от Свободна Европа и сайтове като Капитал. Скоро САЩ ще кажат ще ви продадем Ф-16 само ако Турски поток се провали. Стойте и гледайте! Лошото е, че нищо добро не чака България в бъдеще - ще има смяна на правителства, протести, бунтове ... убийства. Милиарди са заложени тук, договори вече се подписват. Иначе това за апартаментите за мен са глупости. Дали Цветанов е взел апартамент за два лева повече или по-малко при частна сделка, размяна и договаряне не е проблем за държавата. Ако има политическа помощ за тази фирма Артекс нека се докаже каква е и тогва да видим. Тук само коствени твърдения за подпомагане изброявате. Не може ли фирмата да е кадърна, да строи добре и бизнеса да и върви.

 • 10
  proizvoditel avatar :-|
  proizvoditel

  До коментар [#4] от "Ивайло Московски":

  Защо приятелю се опитваш да промениш темата? Едните са подиграли се с народа управляващи - слуги на народа, на които сме им гласували доверие да управляват тази държава, защото ни излъгаха, че носят нов морал и ще натикат крадците в затвора. Само, че те ни доказаха, че натрупаха имане много по-голямо от "публичните си доходи" и даже си купили жилища- палати за без пари в най-елитния квартал на София. Ние само това сме видели. За техни хотели, акции и други собствености в България и в чужбина можев само да гадаем.
  Левон Хампарцумян е назначен за служител на една банка от нейния чуждестранен собственик. Дали той е правил далавери или не си е тяхна работа. Доколкото разбрах от април вече няма да е на тази позиция. Да видим какво ще е бъдещето на тези слуги на народа, дето показаха своята лакомия и нагло се подиграха с народното доверие.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход