Вечерни новини: Цветанов напуска парламента, ограниченията за камионите засега се отлагат

И още: Тереза Мей търгува оставката си срещу одобрение на сделката за Brexit; "Надгробната плоча" на пл. "Гарибалди" взриви социалните мрежи

   ©  Юлия Лазарова
   ©  Юлия Лазарова

Завръщането на Цветан Цветанов в България и обявяването на решението за политическото му бъдеще в сряда се превърна в истински медиен екшън, в който репортери дебнеха и следяха зам.-председателя на управляващата партия, а сайтове отразяваха очакването на "сензацията" почти като риалити формат. В крайна сметка развръзката е ясна: Цветанов напуска парламента, но запазва важните си позиции в партията - заместник-председател и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

А тихо, докато тази политическа драма се развиваше, кабинетът направа много спорно назначение - избра нов председател на Фонда за гарантиране на влоговете в лицето на ловешкия адвокат Матей Матев, приеман за близък до скандалния адвокат Момчил Мондешки. Той стана известен покрай записа на разговорите, познати като "Яневагейт", осветлили корупционни практики в Софийския градски съд отпреди няколко години. В новата си роля Матев ще контролира синдиците на фалиралата КТБ, които до вчера го ползваха по различни свои дела.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се