Вечерни новини: 570 млн. лв. тръгват към ощетените от фалита на КТБ, властта харчи на едро предизборно

И още: Иран заплаши да поднови производството на обогатен уран; Новото кралско бебе; Кой ще играе на финала на Шампионска лига

   ©  Анелия Николова
   ©  Анелия Николова

Първите мониторингови данни в медиите може и засега да показват по-скоро скромни харчове от страна на ГЕРБ по кампанията за евровота, но това не пречи на управляващите предизборно да раздават милиони от бюджета. След като в последните дни общо 10 млн. лв. потекоха извънредно за проблемния строеж в УНСС и за покрива на Националната библиотека, в сряда за броени минути кабинетът одобри и обещаните вчера от Борисов 27 млн. лв. за довършване на новата болница в Ямбол, както и 20 млн. лв. за нови училищни автобуси. "Можем да си го позволим", подчерта премиерът, защото бюджетът имал солиден излишък.

Столичната община не остава по-назад. По изчисления на "Капитал" от края на март до началото на май тя е обявила почти 20 поръчки за общо 250 млн. лв. - за осветление, поддържане на паркове и градини, улични ремонти, които би трябвало да финализира преди местните избори тази есен. Официалната причина за концентрацията им сега, разбира се, не са изборите, а изтекли рамкови споразумения.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал