Вечерни новини: Оставка на шефа на строителния надзор в София, рекордни жеги в Европа

И още: България ще се забави с чакалнята за еврозоната; Три варианта се обсъждат за партийните субсидии; Депутатите бързат да отхвърлят ветото за дивото къмпингуване

Арх. Влади Калинов
Арх. Влади Калинов    ©  Цветелина Белутова
Арх. Влади Калинов
Арх. Влади Калинов    ©  Цветелина Белутова

Три месеца след началото на "Апартаментгейт" скандалът продължава да взима жертви. Нещо ново от сряда е и това, че финансовият министър за пръв път индиректно призна, че България няма да влезе толкова бързо в чакалнята на еврозоната, колкото е очаквала. "Надяваме се влизането в ERM II да стане до края на годината", каза Горанов, докато досега целта бе юли тази година.

Иначе докато заради рекордните жеги европейците търсят спасение във фонтани и други близки градски водоеми, депутатите в България побързаха да потвърдят категорично, че българите не могат току-така да си къмпингуват свободно по Черноморието. На извънредно свикана в почивката на пленарното заседание комисия в сряда те отхвърлиха ветото на президента срещу ограниченията за дивото къмпингуване, а вероятно до края на седмицата забраната ще бъде препотвърдена окончателно и в залата.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се