Целенасочен тормоз срещу съдия Мирослава Тодорова за назидание на останалите

Атаките срещу нея от последните дни целят насаждане на страх в системата и профилактиране заради предстоящия избор на главен прокурор

Съдия Мирослава Тодорова
Съдия Мирослава Тодорова    ©  Надежда Чипева
Съдия Мирослава Тодорова
Съдия Мирослава Тодорова    ©  Надежда Чипева

Последната седмица даде нов пример как криминализираните елити във властта и в частност - в съдебната власт, действат в синхрон, за да превърнат съда в подобие на прокуратурата – черна дупка отвън и казарма отвътре. Няколко последователни действия разкриха институциите на съдебната власт като профайлъри, които публично отстрелват неудобните и нежелаещите да станат част от схемата, а толерират хора с тежки провинения и зависимости.

Единият пример е целенасоченото публикуване на декларацията на съдия Мирослава Тодорова за имущество и конфликт на интереси с незаличени лични данни – нейни и на семейството й. В заглавието на файла, качен на сайта на Инспектората към Висшия съдебен съвет, е добавено "NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII", чието значение е недвусмислено – съдия Тодорова е обект на преднамерен тормоз. Няма друга декларация на магистрат публикувана по този начин, написа "Капитал" вчера. Вече повече от десетилетие бившата председателка на Съюза на съдиите в България (ССБ) Мирослава Тодорова остава едно от лицата на битката за независимост на съда, който е последен рубеж за овладяването на държавата.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се