Замлъкването на "Хоризонт"
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Замлъкването на "Хоризонт"

Според генералния директор на БНР Светослав Костов оставката не решава проблеми. Но журналистите в "Хоризонт" не искат да работят с него, защото не му вярват. Редколегията в "Хоризонт" му поиска оставката

Замлъкването на "Хоризонт"

Скандалът с опита за отстраняване на журналистката Силвия Великова оголи истината за медийната ситуация в България

Весислава Антонова
10317 прочитания

Според генералния директор на БНР Светослав Костов оставката не решава проблеми. Но журналистите в "Хоризонт" не искат да работят с него, защото не му вярват. Редколегията в "Хоризонт" му поиска оставката

© Надежда Чипева


Всички овластени се възмущават от случилото се в БНР, но никой не иска оставката на генералния директор, а главният прокурор го защити.

"В сряда (миналата седмица - бел.ред.) генералният директор ме извика в Борисовата градина - видяхме се малко преди 17 часа, говорихме около 30-ина минути и тогава ми каза, че има натиск за свалянето ми от ефир, защото съм критикувала процедурата за избор на Иван Гешев за главен прокурор. Четирима души му се обадили, познавала съм ги, но не можел да ми ги каже, защото не можел да го докаже. Каза ми още, че го заплашвали, че ако не ме махне от ефир, ще съсипят радиото, че децата му ще останат гладни, а той няма да си намери работа", разказва водещата на сутрешния блок на програма "Хоризонт" Силвия Великова. Тя му обяснила, че това звучи абсурдно и че няма как една журналистка да попречи на избора на Гешев. "Но Светослав Костов ту казваше, че ще подаде оставка, ту че ще ме свали. Тогава му казах да решава какво да прави, но да знае, че ако ме свали - ще разкажа за този разговор." Двама служители на радиото, които по това време са минавали през парка, са станали свидетели на срещата.

Известната журналистка в програма "Хоризонт" разказа това, след като беше отстранена от ресора правосъдие, който от дълго време отразява, и свалена от ефир. Първоначално като причина бе изтъкната длъжностната й характеристика - била "старши редактор", а не водеща, след това назначеният ден по-рано за и.д. директор на "Хоризонт" Николай Кръстев обясни, че свалянето й е свързано със санкции от Съвета за електронни медии (СЕМ) за радиото заради нарушения на Великова. После Кръстев заяви, че е станало недоразумение в резултат от липсващия му административен опит, и подаде оставка. Накрая напусна радиото.

След като стана ясно, че Великова няма да води предаването "Преди всички" миналия петък, БНР обяви, че основната му програма "Хоризонт" няма да се излъчва същия ден на територията на цялата страна от 6 до11 ч. - заради "техническа профилактика". Безпрецедентното замлъкване на държавното радио предизвика още по-голям обществен смут, а експерти припомниха, че то е част от националната сигурност и може да спре само при извънредно събитие - от рода на война или тежко природно бедствие.

Последва протест пред сградата на БНР в защита на свободата на словото, а Великова бе възстановена като водеща в "Хоризонт" и покриваща съдебния ресор. Самата тя обаче написа в профила си във фейсбук, а и в съобщението на ръководството на БНР беше потвърдено, че в ресора й ще бъде назначен втори човек, който да осигурява "плурализъм". По късно пред журналисти в Русе премиерът Борисов нарече казуса със Силвия Великова "безобразие", а на въпрос кой според него стои зад случилото се отговори: "И аз не мога да схвана кой."

Как се сваля журналист от ефир

Пенсионираният скоропостижно непосредствено преди свалянето на Великова от ефир директор на програма "Хоризонт" Ивайло Савов коментира пред "Капитал", че седмица по-рано генералният директор Светослав Костов му казвал, че Силвия Великова трябва да бъде отстранена като водеща на "Преди всички" и да й бъде отнет ресорът. "Като аргумент той изтъкна силен външен натиск, но не ми каза от кого", обясни Савов. Зам. главният редактор на програмата, отговаряща за репортерското звено, Даниела Късовска потвърждава, че е била свидетел как на Савов му е оказван директен натиск да отстрани Силвия Великова. "Натискът дойде лично от генералния директор Светослав Костов в разговори по телефона със Савов, на които бях свидетел, защото сме в една стая", каза тя.

Сега хората в радиото се борят за медията и за себе си, за правото да казват истината.

Ивайло Савов, пенсиониран преди дни от поста директор на "Хоризонт"

По думите й на 11 септември главният редактор на "Хоризонт" Николай Кръстев и директорът Ивайло Савов са й казали, ако не изпълнят искането Великова да не отразява протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, "нещо лошо ще се случи с радиото и ще имат проблеми". Савов получил заповед от генералния директор да командирова Силвия Великова в Стара Загора. "Той ми каза, че няма да я изпълни и очаква да има последствия. Имаше. Веднага го пенсионираха", коментира пред "Капитал" Даниела Късовска. Към момента тя е с подадена оставка и предстои управителният съвет на радиото да я гласува. "Вече не можем да работим с този генерален директор, защото не му вярваме", беше заключението й.

Силвия Великова обясни, че няма писмени мотиви за отстраняването й от ефир и отнемането на ресора й. Тя каза, че е била извикана от и.д. директора на "Хоризонт" Николай Кръстев, който й съобщил кой поема съдебния ресор и кой ще води предаването й в петък. Великова разказа, че неофициално от миналия вторник ръководството води разговори с нея, в които недвусмислено й било показано, че има натиск да бъде свалена от ефир заради непрекъснатите си критики към Иван Гешев. Било й е предложено да обучава кореспондентите на радиото в Ст. Загора, но тя е отказала.

Цялата история е емблематична по същността си и оголва реалните проблеми на медиите в България. Журналистите са подлагани на системен натиск да не вършат работата си по професионалните стандарти, а списъкът на освободените несъгласни с това става все по-дълъг. От няколко години в България се полагат системни усилия да бъде унищожен смисълът на журналистическата професия и медите масово да бъдат подчинени на силните на деня. След като станахме свидетели как това се случва в обществената БНТ, не е изненадващ натискът същата съдба да последва и БНР. Процесът обикновено започва с отстраняването на популярните и с авторитет журналисти, останалото е лесно. Особено след циничното в контекста на случилото се изявление на новоизбрания директор на БНР, че ще поиска за следващата година бюджет, с който да увеличи всички заплати в радиото с 25%.

Имената на оказвалите натиск върху Светослав Костов да отстрани Силвия Великова все още не са официално посочени и на това вероятно се дължи оставането на Костов на поста въпреки огромния скандал. Премиерът Борисов, който не може "да схване" кой стои зад всичко това, очевидно няма интерес да чуе истината. Неофициално в социалните мрежи и в някои сайтове се коментира, че според хора от радиото най-активна в разговорите с Костов е била сегашен депутат от ДПС. А иначе главният прокурор Цацаров неведнъж е отправял нападки към журналистката заради въпросите, които задава. Това е причина Силвия Великова да е обект на клеветнически кампании в медиите, обслужващи интересите на депутата от ДПС Делян Пеевски и открито агитиращи за избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Как се дръпва шалтерът на държавното радио

Кризата в БНР беше белязана и от безпрецедентен акт. За пет часа миналия петък спря излъчването на програма "Хоризонт". Официалното обяснение беше заради "техническа профилактика", но работещи в радиото разказаха, че по график в този ден е трябвало да води Силвия Великова и че нито един журналист не се е съгласил да влезе в студиото на мястото й. За този ден беше насрочен и пореден протест пред Съдебната палата срещу номинацията на Иван Гешев.

Досега профилактика едновременно на всички предаватели на БНР, както представи решението си ръководството, никога не е правена, и то в активната част на деня, когато върви основната програма на "Хоризонт". Нещо повече, радиото като институция е част от системата за национално сигурност и спиране на всички предаватели на сигнала му е безпрецедентно. В крайна сметка главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая, която бе ръководена от Иван Гешев.

Междувременно Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) обяви, че в институцията не е постъпвала информация за предстояща профилактика. След направената проверка от регулатора е станало ясно, че в същия ден профилактика е имало само на честотите в Белоградчик, Ивайловград и Тръстеник. Председателят на КРС Иван Димитров уточни, че спиране на предавателите не е имало, а самото БНР е спряло подаването на сигнала към тях. "Не е имало проблем радиото да разпространява програмата от гледна точка на предавателите", обясни Димитров.

От националния излъчвателен комплекс НУРТС (той излъчва сигнала на всички радио- и телевизионни оператори в България - бел.ред.) съобщиха, че искането за прекратяване на излъчването на програма "Хоризонт" на територията на цялата страна от 6 до 11 ч. на 13 септември е дошло от БНР. "Като причина е посочена профилактика на студийния комплекс на радиото. В този часови интервал НУРТС не е имало технически проблеми да излъчва програмата и не е планирало техническа профилактика, която да доведе до спиране на програма "Хоризонт" в национален мащаб", се казва в писмените отговори от мултиплекса до "Дневник".

Съветът за електронни медии в понеделник изслуша обясненията на генералния директор на БНР Светослав Костов, който за няколко дни неколкократно промени твърденията си за спрения сигнал. Първо каза, че е имало технически проблем в излъчвателния комплекс на радиото, после - че има "проблем с оптиката". Твърденията му бяха окачествени като смешни от бивши генерални директори на БНР, някои от които дори го обвиниха в лъжа.

В петък сутринта, когато "Хоризонт" замлъкна, на фейсбук страницата на БНР имаше постове от кореспондентите на радиото, които питаха защо е заглушено БНР и кой ще понесе отговорност за това. Този въпрос си задават всички, но ясен отговор от институциите и управляващите все още няма. Според Даниела Късовска работещите в "Хоризонт" разбрали за спирането на програмата в най-слушания часови пояс, когато се излъчват "Преди всички" и "Хоризонт до обед", привечер предишния ден. "Техническият координатор към програмата няколко пъти звъня, за да разбере дали правилно сме разбрали", каза Късовска.

Оплитане в лъжи

След 48-часово разследване прокуратурата потвърди, че спирането на "Хоризонт" миналия петък не е заради профилактика. От официалното й съобщение става ясно, че не е съществувал технически проблем, който да изисква прекъсване на сигнала, а отговорността за решението е на техническия директор на държавното радио - Пламен Костов, който ще бъде разследван за престъпление по служба.

Тезата, че отговорността за спряното ефирно излъчване е изцяло на директора на дирекция "Техника" Пламен Костов, разви пред СЕМ и генералният директор на БНР Светослав Костов. В отговорите си към членовете на регулатора той неколкократно повтори, че само е поставил резолюция "да" на докладната на подчинения си служител, в която се иска безпрецедентната профилактика. По време на изслушването стана ясно, че сигналът е спрян от централната апаратна на радиото, а не от НУРТС, което отговаря за ефирното разпространение на програмите на БНР.

Според Закона за ДАНС общественото радио е сред стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. Особеният статут на радиото се дължи на възможността чрез ефира хората да получават бързо и лесно достъпно информация в извънредни ситуации като бедствия, аварии или кризи. Пред сайта ПИК Цацаров защити генералния директор на БНР за случилото се: "Най-общо хронологията е следната. Има уведомление от директора на дирекция "Техника" до генералния директор на БНР за извършване на вътрешностудийна профилактика. Това уведомление в писмен вид е входирано в кабинета на генералния директор и е получило резолюцията "да" от него. Но в това уведомление пише вътрешностудийна профилактика и няма и дума за това, че ще бъде разпоредено прекъсване на сигнала на "Хоризонт".

Доскорошният генерален директор на БНР Александър Велев, когото Светослав Костов смени на поста през лятото, коментира, че няма смисъл ръководството да се оплита в лъжи. "В София има три предавателя, от които може да се слуша, и ако единият е в профилактика, другите два функционират и може да се слуша програмата. Става дума за обикновена цензура", смята Велев. Той обясни, че служителите в най-важното звено на радиото - "Централната апаратна", се избират след специална проверка, извършвана от ДАНС: "Ако реша да назнача служител в "Централна апаратна", първо изпращам данните му на ДАНС, те го проверяват и чак тогава бива назначаван. Оттам могат и да ми върнат обратна информация, че съответният човек не е подходящ за позицията." Към този най-важен сектор има и специален, по-сложен пропускателен режим. Преди години е имало и полицейска охрана, а сега има камери за наблюдение кой влиза и излиза от централната апаратна. Без нареждане на генералния директор в това звено няма как да се случи каквото и да било.

Набързо пенсионираният директор на програма "Хоризонт" Ивайло Савов също е категоричен, че независимо кой какви обяснения дава, решенията се вземат от управителния съвет на БНР и генералния директор. Тезата, че друг е виновен, по думите му е смешна. "Протестът започна заради Силвия Великова, но сега хората в радиото се борят за медията и за себе си, за правото да казват истината. Работещите в БНР искат да стане ясно какво и как се случи в радиото. Кой се опита да го дестабилизира и да им попречи да си вършат работата", каза Савов.

Според друг бивш генерален директор на БНР - Валерий Тодоров, техническият директор на БНР няма пълномощията да изключи програма "Хоризонт". "Той сам не може да направи нищо дори по длъжностна характеристика", уточни Тодоров. Според него спирането на сигнала на "Хоризонт" е сериозно престъпление, с което са погазени поне четири закона. "Всички връзки в радиото са десеторно подсигурени, за да се гарантира излъчването на програмата", поясни Тодоров.

"Ако СЕМ, който е избрал този директор, няма доблестта да му поиска оставката, нека съветът подаде своята оставка, защото е накърнен общественият интерес. Време е да бъде спряно публичното унижение на БНР с измислени "профилактики" и измислени "виновни" и опити за замазване на ситуацията", коментира още той.

Срещу случващото се в радиото се обявиха против много депутати и политици, включително премиерът Борисов и президентът Радев, но Светослав Костов продължава да стои като генерален директор на БНР и никой в държавата не е поискал оставката му. Това показва, че постът му е защитен от власт в сянка, която решава какво да се случва в държавата. И може да дръпне шалтера й, ако поиска.

В хода на извършената от ДАНС проверка е установено, че:

(какви са резултатите от проверката на прокуратурата може да прочетете тук)


- не е извършвана каквато и да е профилактика на студийния комплекс на Програма "Хоризонт";

- не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране на студийния комплекс на Програма "Хоризонт";

- не са съществували и проблеми с преноса на сигнал от студията на БНР до Централната апаратна;

- не е съществувал технически или друг проблем за предаването на сигнала от Централната апаратна до входната точка на НУРТС.

Същевременно от БНР не е била прекъсвана работата на програма "Хоризонт", която се е излъчвала он-лайн и е можела да се слуша в интернет на сайта на БНР. Този начин на слушане се ползва от ограничен кръг слушатели. Категорично се установява, че Програма "Хоризонт" не е била достъпна в ефир на УКВ честоти в периода 6:00 ч. до 10:42 ч. на 13.09.2019 г. на цялата територия на Република България.

От "НУРТС България" ЕАД не е била преустановявана работата на излъчвателните съоръжения /предавателите/ на БНР с изключение на трите предавателя в Ивайловград, Белоградчик и Тръстеник.
Кой е Пламен Костов - човекът, който за втори път спира "Хоризонт"

Пламен Костов има над 25 години опит в Българското национално радио. Бил е звукорежисьор, проектирал е студийни комплекси, бил е и член на управителния съвет на медиата от 2007 до 2013 г. при управлението на Валерий Тодоров. От 2000 до 2001 е изпълнителен директор на БНР. Назначен е за административен директор по времето на Александър Бръзицов, който управлява радиото от февруари до май 2001 г. Завършил е Техническия университет в София със специалност "Радиоелектроника".

За немалка част от работещите в радиото е известен като човека, който по време на голямата криза в БНР през 2001 година спря сигнала на "Хоризонт" и вместо нейната програма в ефир прозвуча тази на "Христо Ботев". Тогава пак той пое отговорността, както и при сегашното спиране на излъчването на основната програма на БНР. Дългогодишният журналист и водещ на емблематични предавания като "12+3" и "Хоризонт за вас" и член на УС на БНР Красимир Луканов припомня във фейсбук профила си: "Годината е 2001. Цялата програма "Хоризонт" е на бунт срещу избора на Иван Бориславов за генерален директор. Поетът Бориславов призоваваше по "Хоризонт" сутрин да се четат стихове, а да не занимаваме хората с политика. Една ранна утрин знаехме, че ще дръпнат шалтера на "Хоризонт". Събрахме се в 5 часа призори над 50 човека. "Преди всички" стартира, но в 6.20 сигналът беше спрян и започна излъчване от студио на програма "Христо Ботев". Цялата програма "Хоризонт" беше елиминирана задълго, а скоро започнаха и уволненията. Аз бях сред тях. Административен директор на БНР тогава беше Пламен Костов. Той организира локаута, той се беше барикадирал в заместващото студио със своя свита. Години след това му се отблагодариха, като го направиха член на управителния съвет на БНР. Пламен Костов е енциклопедия на мръсните тайни на Старата къща."

Запознати с работата на директор "Техника" казват, че той дълго време е бил проводника на обществените поръчки за техника в радиото. Около тези поръчки през годините винаги се е акумулирало голямо напрежение и са избухвали скандали вътре в медиата с подозрение за прокарване на едни или други икономически интереси

Кариерата на Пламен Костов в БНР започва първо като звукорежисьор. Колегите му от онзи период са с добри впечатления за съвместната работа в ефир с него. "Много тъжно развитие. А беше (преди 25 години) звукорежисьор, с когото се работеше леко, с удоволствие. С други думи - на мястото си. Явно кариерният напредък за него се оказа гибелен", това е част от коментара на бившия главен редактор на "Хоризонт" (2001 - 2007) Галина Спасова в социалната мрежа.

В кариерното развитие на Пламен Костов в БНР има известно прекъсване. По думите на служители в медиата в този период е работил в частния сектор в компания, занимаваща се с техника. После отново се връща в радиото. Сегашната позиция директор на дирекция "Техника" Костов заема в началото на август тази година, когато Светослав Костов поема управлението на БНР като генерален директор.

Служители в радиото разказват, че тогава Светослав Костов е свикал общо събрание, на което е обявил, че новият технически директор на БНР ще е Пламен Костов. Преди това е бил съкратен Свилен Узунов, директор на дирекция "Техника" по времето на предшественика на Костов, Александър Велев.

Въпреки че Светослав Костов и Пламен Костов имат еднакви фамилии, нямат роднински връзки.
Всички овластени се възмущават от случилото се в БНР, но никой не иска оставката на генералния директор, а главният прокурор го защити.

"В сряда (миналата седмица - бел.ред.) генералният директор ме извика в Борисовата градина - видяхме се малко преди 17 часа, говорихме около 30-ина минути и тогава ми каза, че има натиск за свалянето ми от ефир, защото съм критикувала процедурата за избор на Иван Гешев за главен прокурор. Четирима души му се обадили, познавала съм ги, но не можел да ми ги каже, защото не можел да го докаже. Каза ми още, че го заплашвали, че ако не ме махне от ефир, ще съсипят радиото, че децата му ще останат гладни, а той няма да си намери работа", разказва водещата на сутрешния блок на програма "Хоризонт" Силвия Великова. Тя му обяснила, че това звучи абсурдно и че няма как една журналистка да попречи на избора на Гешев. "Но Светослав Костов ту казваше, че ще подаде оставка, ту че ще ме свали. Тогава му казах да решава какво да прави, но да знае, че ако ме свали - ще разкажа за този разговор." Двама служители на радиото, които по това време са минавали през парка, са станали свидетели на срещата.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

10 коментара
 • 1
  olga_kokoshkina avatar :-|
  olga_kokoshkina

  На него му било казано това, на нея й било казано онова...но никой не може да докаже нищо. Интересно как хора, чиято работа е да работят с микрофони и записващи устройства, се лишават от тяхната помощ в най-критичните моменти.

 • 2
  event_horizon avatar :-|
  event_horizon

  "Пред сайта ПИК Цацаров защити генералния директор на БНТ за случилото се."
  Цацаров oщe ли давa интepвютa нa тoзи поpнoгpaфcки пapцал.

 • 3
  lii07621540 avatar :-|
  lii07621540

  А мен ми се струва ,че уволнението е постановка,целяща този развой на събитията ,но бъдещият ефект е бил значително надценен.То това си е клевета,без да се носи отговорност и обслужващо "пострадалата" страна.

 • 4
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Е, какво неясно остана?

  Медиите, вкл. и обществените, са овладяни.

  Силвия Великова е неприкрит противник на единствената кандидатура за гл. прокурор. Това явно пречи на някакви крупни сметки, според които точно този Гешев трябва да стане главен.

  Тогава някой (под сурдинка се твърди, че това е депутатката от ДПС Велислава Кръстева, но тя казва: не ме занимавайте с глупости) се обажда на шушльото, който е избран преди месец от гербаджийското мнозинство в СЕМ с 3 на 2 гласа за ген.директор на БНР (против са двамата от квотата на президента и на БСП) да види там да разкара Великова.

  И започва демонстрацията на тоталитарна експедитивност, която завършва с безумното спиране на радиото. Представям си, ако някой от ДПС беше поиска да се смени митничар/железничар/лекар и се сблъска с подобна реакция на колегите му, сигурно гербаджиите щяха да затворят границите, да спрат влаковете, да заключат болниците, но да изпълнят повелята на реалните си господари.

  Няма как ДПС да управлява държавата през главата на Борисов!!

  Няма как вече 11 г (колкото е сборът от мандатите на Борисов) депутатът от ДПС и собственик на половината държава Пеевски да върши безобразията си необезпокоявано, ако няма чадър от Борисов;

  Няма как т.н. държавно обвинение пета година да не вижда името на Пеевски в обвинителния акт по фалита на КТБ;

  Няма как в нормална държава мластта да обслужва дори неизказаните желания на почетния на ДПС, най-вече, когато касаят ТЕЦ-а му;

  Няма как калинките по места да са толкова "настрахувани", че да реагират толкова безумно, колкото безумно реагира управата на БНР;

  И много други неща няма как да се случват в нормална държава, но най-вече не може спечелилата изборите партия да се явява само параван, зад което реалната власт върху всичките власти в страната се упражнява от замислена като етно-религиозна партия, за която гласуват едва 8% от гражданите на страната.

  Освен ако Герб не е подставено лице на ДПС!
  Само това е обяснението на тая зависимост!

  Получава се класическото: Гласуваш за Борисов (Фандъкова) - получаваш Доган. И Пеевски на промоция...
 • 5
  ahj21578679 avatar :-|
  ahj21578679

  Баце с монокнижността и монолингвизма си, подкрепени от криминалното му минало и тоновете зависимости, докара държавността до разпад. И както преди падането под турско, сега всеки във властта гледа да заграби повече. И всички заедно - главен прокурор.

 • 6
  cinik avatar :-|
  cinik

  Една и съща манипулация по всички ведомства:

  "Онея горе са решили да закрият радиото, направи саможертва и си подай оставката, за да спасиш хляба колегите!"

  "Ковачки е подписал да гори боклука на Китай и Индия в България, да му разрешим поне този на Италия, за да спасим българския народ от задушаване!"

  "Генералско-сарайският кръжок е определил 1,3 милиона софийски шушумиги да изкихат 1 милиард за техни лични нужди. Да им дадем поне да избият половината, за да защитим интересите на нашите съграждани!"

  Всеки работещ в държавния апарат може да допълни списъка с ежедневни примери...

 • 7
  plebs avatar :-|
  plebs

  Скандалът с решението на Калпакчиев и партньори разкри партийната принадлежност на журналистката Силвия Великова и оголи истината за медийната ситуация в България:

  Силвия Великова:
  "Полфрийман излиза предсрочно от затвора... Още при гледането на молбата му от Софийския градски съд стана ясно, че той е бил с добро поведение и не е бил сред проблемните лишени от свобода. ..." /БНР/

  "Бащата на убития от Полфрийман студент: Нека Калпакчиев да ни обясни решението си"
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7664617

  Преди Калпакчиев, СГС:
  "Според решението на съдията да отхвърли искането е, че до изтичането на присъдата има още много време, и макар и да има индикации, че осъденият е започнал да се превъзпитава, той не се е поправил. Освен това не е платил кръвнината и съдебните разноски. Освен това се конфронтирал с администрацията в затвора."
  https://news.bg/crime/sgs-othvarli-iskaniyata-za-predsrochno-osvobozhdavane-na-dzhok-polfriyman.html

 • 8
  plebs avatar :-|
  plebs

  Медийната война днес:

  "Интервю на Силвия Великова с Георги Готев за предаването „Преди всички“
  От днес вече е активен сайтът Euractiv.bg. Журналистът Георги Готев е убеден, че ще има интерес на потребителите към изданието. „Мисля да запълвам липсата на медийна свобода“..." /БНР/

  Спомени за Готев от Гугъл:

  Журналист си регистрира алтернативен сайт за ...
  https://www.168chasa.bg › article
  17.10.2017 г. - Блог, чийто адрес подвежда, че е обвързан с българското председателство на ЕС, е регистрирал журналистът Георги Готев, който от ...

  Журналист си регистрира алтернативен сайт за ... - 24 Часа
  https://www.24chasa.bg › novini › article
  17.10.2017 г. - Блог, чийто адрес подвежда, че е обвързан с българското председателство на ЕС, е регистрирал журналистът Георги Готев, който от ...

  Журналист регистрира алтернативен сайт за ...
  https://www.bgonair.bg › Предавания › България сутрин
  19.10.2017 г. - Блог, чийто адрес подвежда, че е обвързан с българското председателство на ЕС, бе регистриран от журналистът Георги Готев, който ...

 • 9
  cinik avatar :-|
  cinik

  До коментар [#8] от "plebs":

  Пич, кой ти е разрешил да изнасяш оперативния план за кризисен пиар?

 • 10
  aussie avatar :-|
  aussie

  Да добавя и Булгартабак към списъка. Затворен напълно, сградите съборени, правата и марките цигари продадени на БАТ за повече отколкото е купена цялата компания, работниците изхвърлени а до 2021 според приватизационния договор трябваше да работи. Прокуратура, АП (даже не знам дали съществува все още) са си затворили очичките и се правят на утрепани.
  До коментар [#] от "
  D-r D
  ":


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK