Мръсният въздух - първи сблъсък на кандидатите за кмет на София

Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев, Борислав Игнатов и Ангел Джамбазки спориха по темата след покана на AirBg

Петима от кандидатите за кметове на София се събраха вчера, за да обсъдят възможните решения за справяне с мръсния въздух в града. Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев и Ангел Джамбазки всъщност споделяха еднакво мнение по повечето въпроси, като всеки се бореше да докаже, че именно той ще се справи с проблемите на София по най-добрия начин. Към това Фандъкова често добавяше и какво е свършено досега по време на нейните мандати.

Всички те бяха поканени от ръководителя на гражданската организация AirBg Стефан Димитров и представиха своите възгледи по въпроса, като ги комбинираха с предизборната си програма. Проблемът със замърсяването на въздуха се допира до няколко от най-важните въпроси за бъдещето на столицата. Това са например развитието на градския транспорт, справянето с трафика (включително ограничаването на движението в центъра), създаване на зони с ниски емисии, спиране на старите автомобили, горенето на въглища за отопление, горенето на боклук и инсталирането на инсинератор за RDF.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата