Вечерни новини: Компании се обявиха срещу проекта за Airbnb; САЩ ще намалят разходите си за издръжката на НАТО

И още: Достъпът на заводите до язовири с вода под 50% е спрян; Парламентът прие бюджетите на ДОО и на здравната каса; Здравеопазването в България е с грешна структура и спорна ефективност, показва доклад на ЕК

Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock

Български камион с 26 нелегални емигранти се преобърна в Северна Македония, с което страната влезе в негативната хроника от днешния ден. За щастие никой не е пострадал фатално. Като цяло четвъртък не беше изпълнен с големи новини - повечето дойдоха като продължение на събития от изминалите дни. Проектът за "бонус-малус", с който ще се формира цената на гражданската отговорност, отново поема критики дни след като беше публикуван за обществено обсъждане. Няколко браншови организации - на шофьори, инструктори и превозвачи, го обявиха за лобистки и настояха цената на задължителната полица да не зависи от нарушенията на пътя, а само от виновно причинените катастрофи.

Центърът на София тази вечер ще е блокиран от протеста на майките на деца с увреждания. Поводът е изборът на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание, а причината - че преди година той ги нарече "група кресливи жени". На поканата им да се появи на протеста той отказа, тъй като щели да го овикват.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се