Новият брой:
Правителство с ГЕРБ?

Добрата държава

Причината да сме изправени пред всички предизвикателства днес е същата, поради която сме способни да ги разрешим: глобализацията

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

*Саймън Анхолт е политически консултант, създател на идеята за "националния брандинг" на международния рейтинг на страните спрямо това колко ги харесват останалите и на индекса Good Country, който измерва доброто, което дадена държава прави за останалите по света. Носител е на престижната Nobels Colloquia Prize for Economics. Анхолт е водещият експерт в света по въпросите на националната репутация и подсилването на конкурентоспособността на отделните държави. Освен дългогодишен съветник на британското правителство Анхолт е работил с над 50 държави и международни организации.

CV-то ми е доста необичайно. Миналата година, когато хората ме питаха какво работя, можех да им отговоря, че тъкмо бях създал нова държава. Да, нова държава, не нова компания. Разбира се, Добрата държава нямаше своя собствена територия – тя беше по-скоро дигитално, отколкото географско пространство – но експериментът беше пленителен. Той ми даде възможност да се запозная с редица хора от България и от много други страни, които бяха подали документи за гражданство, и за мен беше истинско удоволствие да открия колко различни бяхме един от друг и същевременно колко общо имахме помежду си.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар