Само ГЕРБ и ДПС попълниха Комисията за регулиране на съобщенията

Гласуването в парламента доведе до нов трус в управляващата коалиция, "патриотите" питат ГЕРБ с тях ли управлява или с ДПС

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров

Изборът на зам.-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) от парламента в петък беше съпътстван от скандали, взаимни обвинения в задкулисни договорки кой от кандидатите да бъде подкрепен и процедурни хватки гласуването да бъде отложено.

За трите места в ключовия регулатор, който отговаря за мобилните и кабелните оператори и разпределението на радиочестотния спектър, бяха номинирани общо петима кандидати. ГЕРБ предложи за зам.-председател Кристина Хитрова, която досега беше главен секретар на КРС, и бившия член на Съвета за електронни медии Ана Хаджиева за член. Коалиционните им партньори от "Обединени патриоти" издигнаха главният юрисконсулт на регулатора Пеньо Пенев, а ДПС номинираха бившия депутат и бивш кмет на Момчилград Ердинч Хайрула. БСП предложи бившия вицепремиер от служебното правителство на Огнян Герджиков и зам.-председател на партията Деница Златева.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се