Вечерни новини: Започва приемът на документи по схемата за заетост; Навън - само с маска

И още: Петролът продължава да се срива, срокът за чакалнята на еврозоната за България се изтегля за следващата година, а кабинетът обсъжда актуализация на бюджета

Деница Сачева и Владислав Горанов
Деница Сачева и Владислав Горанов    ©  Надежда Чипева
Деница Сачева и Владислав Горанов
Деница Сачева и Владислав Горанов    ©  Надежда Чипева

Ако днес има малка добра новина, то тя е, че във вторник в 19 часа вечерта ще падне пълната карантина на Банско. От друга заповед на здравния министър пък става ясно, че защитните маски стават задължителен атрибут за всички, които се намират в закрити или открити обществени места. Това означава, че всеки, излязъл на улицата или отишъл по работа в администрацията, банка, магазин или аптека, трябва да бъде с маска.

След като одобри постановлението, на базата на което още от утре бизнесът ще може да кандидатства по схемата 60/40 за субсидирана заетост, правителството ще заседава още веднъж днес. На извънредното заседание то ще обсъди анонсираната от финансовия министър Владислав Горанов актуализация на бюджет 2020, като очакванията са проектът да бъде качен на сайта на парламента до вторник. До момента е известно само, че бюджетът на държавното обществено осигуряване ще бъде увеличен с още 1 млрд. лв. заради мярката за заетост, както и че ще бъде вдигнат лимитът за теглене на нов дълг от държавата "с милиарди".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата