Вечерни новини: Петролът пак пада, Нено Димов излиза, а Сидеров влиза в ареста

И още: Тръмп спря парите за СЗО; От март германската икономика е в рецесия; Още европейски държави разхлабват мерки; Борисов и Ананиев обещават масово тестване

Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock

Глобалната пандемия от COVID-19 и ефектите от нея закономерно продължават да доминират в информационния поток и днес. Голямата световна новина от деня е, че американският президент Доналд Тръмп практически реши да хвърли върху Световната здравна организация (СЗО) цялата вина за ненавременното ограничаване на новия коронавирус и допускането му извън територията на Китай.

Във вътрешнополитически план акцентът днес е поредното обещание на премиера Борисов най-после да даде началото на масово тестване за новия коронавирус. Не е ясно обаче колко масово ще е всъщност то в контекста на това, че Борисов говори за "20 хил. PCR теста". Сблъсъкът между веригите и земеделския министър приключи и магазините все пак ще тестват интереса към регионални храни. Интригата на деня беше мистериозният бартер с ОАЕ, по който се оказа, че са доставени и фурми.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се