Вечерни новини: В САЩ започнаха изборите за президент; Борисов вдига заплатите на лекари и полицаи

И още: България ще купи военни кораби за 1 млрд. лв.; Съдилищата затварят от 15 ноември до края на годината заради COVID-19; Виена стана мишена на терористите; Китай спря борсовия дебют на Ant Group в последния момент

Reuters
Reuters    ©  Reuters
Reuters
Reuters    ©  Reuters

И във вторник основните сюжети в новинарския поток продължават да са два - битката между Тръмп и Байдън за президентския пост в САЩ и новата вълна на коронавируса, която носи все повече усложнения и в България, и по света.

Продължават опитите на българските власти да решат с частични организационни действия хаоса, настанал в здравната система заради прилива на болни от COVID-19. Например вчера Борисов поиска пред всяка болница да има мобилни пунктове за тестване и прегледи на пациент, а днес здравният министър каза, че това ще е факт до петък. Откъде ще дойдат фургоните за толкова кратко време и колко ще струват остава неясно. Целта е там да се консултират пациенти, които по друг начин не могат да стигнат до лекар, а специалистите да преценят кой да бъде хоспитализиран и къде.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се