Вечерни новини: Правителството свива разходи на министерствата; ЕК договори до 300 млн. ваксини на Pfizer

И още: Правната комисия единодушно подкрепи десетгодишната абсолютна давност; София ще прави отстъпки от наемите на общински имоти до края на годината

   ©  Велко Ангелов
   ©  Велко Ангелов

Премиерът Бойко Борисов отново остави усещането, че той и хората му боравят с числата и докладите на международни институции така, както на тях им е изгодно, за да представят по-оптимистична картина и да оправдаят действията си по корона кризата и икономическото състояние на държавата. След няколкоседмична карантина Борисов се появи присъствено на правителственото заседание днес.

На него той цитира избирателно няколко точки от вчерашния доклад на МВФ за състоянието в държавата, за да защити мерките на правителството си. Така тези, които не са следили внимателно доклада на МВФ, са с впечатлението, че всички мерки на управляващите са правилни. Борисов си спести заключението на фонда, че може да ревизира прогнозата си за растежа, както и препоръката за по-фокусирана социална политика, стимули за здравеопазването, бизнеса и домакинствата. Все пак положително е, че кабинетът прие някаква форма на ограничение на разходите на отделните министерства.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата