Вечерни новини: Ваксини от Pfizer в България - около Нова година, бизнес климатът в страната се влошава

И още: Пламен Бобоков с трето обвинение от прокуратурата; S&P Global преговаря да купи IHS Markit за 44 млрд. долара; НАТО започва дискусия за дълбоки реформи

   ©  Надежда Чипева
   ©  Надежда Чипева

Новата седмица започна с първия за сезона сняг и познатите предупреждения към шофьорите. От Агенция "Пътна инфраструктура" увериха, че близо 3000 машини са в готовност да почистват снега и да разпръскват пясък през зимата.

След Унгария и Полша не е изключено и България също да се превърне в обект на траен интерес в чуждите медии. Докато в социалните мрежи днес продължават коментарите за изпълненото с пикантни, но противоречиви сведения за снимките от спалнята му неделно интервю на премиера Бойко Борисов във Frankfurter Allgemeine Zeitung, днешна публикация на Financial Times се спира на политическите трудности на Борисов. Според изданието те повдигат трудни въпроси в Брюксел и други страни от ЕС за това доколко съюзът е успял да окаже достатъчно натиск върху правителството София да подобри управлението си. Вестникът цитира и бившия финансов министър Симеон Дянков, че европейските фондове всъщност са засилили корупцията и превземането на държавата. По думите му със средствата от ЕС управляващите си купуват медийно спокойствие.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се