Вечерни новини: Новите ограничения вдигнаха безработицата, Великобритания започна ваксинацията срещу COVID-19

И още: Осем оферти за доставяне на машини за изборите, София е готова да отвори яслите и детските градини на 14 декември

   ©  Юлия Лазарова
   ©  Юлия Лазарова

Денят донесе една добра и една лоша новина за развитието на епидемията от коронавирус в България. Добрата съобщи проф. Николай Витанов от НОЩ, според когото сто души, инфектирани с коронавирус, вече го предават на 97 души, или иначе казано, епидемията в страната - поне в момента и макар и символично - се успокоява. Лошата новина е в броя на починалите, и то не толкова днешната бройка - 213 жертви, която традиционно във вторник е висока, а че България официално вече води по смъртност от COVID-19 пред Швеция.

Сблъсъкът между България и Република Северна Македония продължава да хвърля искри, дори след като вече стана ясно, че Скопие няма да започне преговори за членство в ЕС до края на годината. Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот продължава да критикува България за ветото й, като днес заяви, че действията й могат да се отразят и на нея самата, тъй като засилват популистите и националистите в региона.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се