"Демократична България" призова за опозиционно единодействие по ключови приоритети

"Очаква ни огромна работа и трябва да можем да я свършим заедно - нека започнем, като успокоим хората", заяви Христо Иванов

Христо Иванов по време на протестите през лятото
Христо Иванов по време на протестите през лятото    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Христо Иванов по време на протестите през лятото
Христо Иванов по време на протестите през лятото    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ

По повод различните призиви за обединение преди изборите на политически формации, които са опозиционни на сегашното управление, "Демократична България" излезе с декларация за ключовите приоритети, които трябва да съдържа един евентуален общ дневен ред за промяна.

"Когато излязохме на площада, знаехме, че сме различни. Знаехме, че каузата на законността и свободата е обща за всички, но трябва да приемем своите разлики в останалото, за да можем наистина да се съберем много. Знаехме, че искаме оставка, за да може после всеки да получи избор и да застане зад онази програма, която най-точно отговаря на надеждите му. Е, не получихме оставката. Но сега изборите идат и ако не можем да се явим на тях всички ведно, нека поне да се опрем на мъдростта на протеста и така да опазим неговата еднопосочност. Нека всеки работи за колкото може повече подкрепа, кой вляво, кой вдясно, кой в ритъм ⅞, кой със своята новост, кой с аргументите на досегашните си усилия, кой с експертност, кой с емоция... Но нека го направим така, че да не се анихилираме взаимно и да можем после да работим заедно. Едното е залог за разширяване на подкрепата за дневния ред на промяната, другото - игра с нулев резултат, от която може някой и да спечели нещо, но това със сигурност няма да бъдат гражданите", казва съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се