Вечерни новини: Собственикът на БТК и "Нова тв" купува и вестниците на Пеевски, ресторантьори поискаха отваряне на протест

И още: Кирил Вълчев стана шеф на БТА без дебат в парламента, Sanofi помага за недостига на ваксини в ЕС

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

Снежният януарски ден мина под знака на протеста на собственици и персонал на затворени заведения от цялата страна. Организирани от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията, те поискаха оставката на здравния министър и разрешение да работят от 1 февруари. С плакати под надслов "Не искаме помощи, искаме да работим" и дрънкане на тенджери и лъжици, стотици хора от пострадалия бранш изразиха отношението си към политиката на правителството за подкрепа на бизнеса в кризата. Според вчерашната заповед на министър Костадин Ангелов ресторантите могат да отворят на 1 март, и то при 50% от капацитета си, с отстояние от 1.5 метра между масите и изискване за носене на маски от персонала.

Студът и затруднената пътна обстановка не спряха и кметове от цялата страна да присъстват на седмичното заседание на Министерския съвет, изглежда, с единствена цел да изразят признателност на правителството и лично на премиера Борисов за отпуснатите им средства за справяне със свлачища, за укрепване и почистване на речни корита, реконструкция и ремонт на пътища и за строежи на детски градини. За благодарности се бяха наредили кметовете на Банско, Благоевград, Добрич, Сапарева баня и Априлци.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се