Кой кой е в партията на Слави

Листите на "Има такъв народ" дават първа представа за партията, сочена като трета сила в новия парламент

Въпреки че е трудно в момента да се правят ясни прогнози как точно ще изглежда следващият парламент, едно е ясно - съставът му ще бъде много различен от досегашния.

Статията е част от по-дълга поредица на "Капитал" за кандидатдепутатските листи на политическите формации с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера и да влязат в следващия парламент. А именно ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" на Слави Трифонов, ДПС, "Демократична България", коалицията "Изправи се! Мутри вън!" около платформата на Мая Манолова и ВМРО.

Ако на тези избори има някаква реална интрига, тя е до голяма степен около партията на Слави Трифонов. За нея се смята, че ще бъде поне третата по големина в следващия парламент, със сериозни шансове да влияе върху управлението на държавата. В същото време за ключовите хора в нея публично не се знае почти нищо. Като изключим изцяло мажоритарната система и намаляване броя на депутатите, идеите на "Има такъв народ" не са известни на широката публика. Това породи аналогии с начина, по който в политиката влезе движението на Симеон Сакскобургготски.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Подкаст: Война на хоризонта

Подкаст: Война на хоризонта