Вечерни новини: Третата вълна напредва, властта заговори за мерки; Икономиката се е свила с 4.2% през 2020 г.

И още: "Необяснимото бездействие" на финансовия министър е в основата на проблема с "Еврофутбол"; КЕВР ще лицензира втора газова борса

   ©  Юлия Лазарова
   ©  Юлия Лазарова

Вторник започна със съобщения за пореден пик на пандемията. На този фон премиерът прекрати отпуска на здравния министър Костадин Ангелов, а малко след това Ангелов обяви с послание във фейсбук, че след като разговарял с премиера, прекратява предизборната си кампания, защото "днес повече от всякога" неговото място е в министерството.

Въпреки че получават държавна субсидия като парламентарно представени партии, ГЕРБ, НФСБ и ВОЛЯ ще получат и медийни пакети за изборите, каквито по принцип се полагат само на партии без право на субсидия. Причината е, че и трите формации се явяват на изборите в коалиции с партии без субсидии - ГЕРБ със СДС, а НФСБ и ВОЛЯ с още шест извънпарламентарни партии - БЗНС, Български демократичен съюз "Радикали", Радикалдемократическа партия, Обединена социалдемокрация, Българска социалдемократическа партия и Християндемократическа партия.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се