На страха ушите са големи. Подслушвани ли са лидери на опозицията?

Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов три специални служби са следили разговорите на 32-ма политици преди и по време на изборите

"Ако някой наистина те преследва - не страдаш от параноя", тази реплика от филма "Обществен враг" периодично става актуална при смените на властта. Днес председателят на ДСБ Атанас Атанасов заяви пред БНР, че 32-ма политици са били подслушвани през месеците преди изборите. Сред подслушваните имало както лидери на партии, така и водачи на листи. Твърдените от него престъпления вероятно са били извършвани от дирекция "Вътрешна сигурност", антитерористичния отдел на Държавна агенция "Национална сигурност" и подобно звено в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Повод за подслушването на някои от политиците например е бил опитът да се стъпи на плажа в местността "Росенец", съвсем близо до т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, през лятото на 2020 година, каза още Атанасов.

Той не уточни кои политици са били обект на подслушване, но потвърди, че между тях има лидери и водачи на листи от "Демократична България".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата