Жалбата на ГЕРБ в европейските институции - за вътрешна употреба

В познатата от контрапротестите огледална тактика доскорошните управляващи се представят като жертви на президента Румен Радев

Малко повече от половин година след като управляващата тогава ГЕРБ остро разкритикува приетата от Европейския парламент (ЕП) резолюция за полицейското насилие срещу граждани по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и "значителното влошаване на зачитането на принципите на правовата държава, бившите управляващи се обърнаха към същата институция, за да се оплачат от действията на служебното правителство.

Шестимата евродепутати от ГЕРБ от групата на Европейската народна партия (ЕНП) - Андрей Ковачев, Ева Майдел, Андрей Новаков, Емил Радев, Асим Адемов и Александър Йорданов, изпратиха писмо до всички свои колеги от ЕП, както и до членовете на Европейската комисия, за да ги информират за "много тревожни събития", които според тях се случват в България. В писмото, публикувано на страницата във фейсбук на Асим Адемов, на практика са включени коментарите на бившия премиер Бойко Борисов от последните няколко дни. В него се казва, че в момента страната се управлява от служебно правителство, което трябва да организира честни и прозрачни избори, но действало като "предизборен екип" на президента Румен Радев, който пък е наречен "прокремълски президент". Цитират се изказвания в медиите на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и се обръща внимание върху някои назначения в МВР и службите.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал