"Алфа Рисърч": ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака" влизат със сигурност в парламента

"България на гражданите" е на ръба да мине 4%-овата бариера, големият брой колебаещи се прави прогнозирането на изборните резултати трудно.

Според изследването ГЕРБ печелят най-висок процент от избирателите - 33%
Според изследването ГЕРБ печелят най-висок процент от избирателите - 33%    ©  Цветелина Белутова
Според изследването ГЕРБ печелят най-висок процент от избирателите - 33%
Според изследването ГЕРБ печелят най-висок процент от избирателите - 33%    ©  Цветелина Белутова
Настоящото изследване е проведено по поръчка на "Капитал" и "Дневник" в периода 7-8 май 2013 г. сред представителна за пълнолетното население извадка, стратифицирана по тип населено място. В допитването участват 1025 пълнолетни граждани, подбрани по метода на квота въз основа на признаците пол, възраст и образование.

"Алфа Рисърч" и "Дневник" носят отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на техните страници. Те не носят отговорност за частично или манипулативно използване на тези данни. Съгласно чл. 137а от Изборния кодекс всяка медия, която използва данни от настоящото проучване, е длъжна да съобщи информацията от това каре.

ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака" събират със сигурност достатъчно гласове за влизане в следващия парламент. Това показва най-новото проучване на агенция "Алфа рисърч", направено по поръчка на "Капитал" и "Дневник" в периода 7-8 май сред представителна за пълнолетното население извадка. Според данните "Движение България на гражданите" е на прага на 4-те процента. 54% от анкетираните са заявили твърдо, че ще гласуват, 21% се колебаят, а 25% със сигурност няма да упражнят правото си на глас.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


48 коментара
 • 1
  handu avatar :-|
  Handy

  е*ати та*ака

 • 2
  wds23355772 avatar :-|
  wds23355772

  Да се гласува за партии извън ТОП6 е пълна загуба. Добре е да влязат и хората на Кунева и Костов, за да има реален отпор на БСП и глупавите им идеи и за да имаме продесен парламен, какъвто ни трябва в момента.

 • 3
  toshocorporation avatar :-P
  Тошо Корп.

  До коментар [#2] от "Варненски":

  Прав си, но така други партии никога няма да получат шанс, което значи, че цял живот ще си въртим едни и същи... А както е казал Айнщайн: "Лудост е да правиш едно и също и да очакваш различни резултати" :)

 • 4
  grajdanin avatar :-|
  Анонимкото

  Много жалко за българина, ако наистина продължава да вярва на ГЕРБ и те получат такъв вот на изборите. При такива разговори (които всеки може да прослуша), при които в нормална държава замесеният в тях до края на деня ще си е хвърлил оставката, ще е и излязъл от политическия и публичния живот и евентуално ще се заведе съдебно дело срещу него, тук смятаме да възкачим корумпирани и престъпни типове отново на власт. Искренно се надявам изборите да опровергаят данните. В противен случай се отчайвам за разумът и рационалното мислене на българина...

 • 5
  georgi960 avatar :-|
  КМЕТ В СЯНКА

  волен ще играе пак с Бойко !

 • 6
  pruch avatar :-P
  pruch

  Едисон е казал ,след близо 2000 опита да направи ел.крушка ,че е открил 1999 начина как не се прави работеща електрическа крушка.В БГ вариант ,българите сме на път да открием поредният начин по който не се става нормална държава.Някой да води сметка кой точно по ред ще бъде този опит?

 • 7
  james_bond avatar :-|
  bond

  Днес, пътувайки не по обичайния ми маршрут в София, видях няколко изоставени грозни строежи, подобно на снимката, окичени с лозунга "Имаме воля". Явно само с воля не става. Трябва и ум, и почтеност, и управленски умения. Пожелавам на всички да опровергаем социолозите.

 • 8
  cheta avatar :-|
  cheta

  "Див обрат" в политическите нагласи едва ли можем да очакваме. Компромантната война повлия най-силно на тези слоеве, които се колебаят и няма да гласуват за поредната политическа кочина.

 • 9
  objective avatar :-?
  objective

  Кои са най- важните качества, които е нужно да притежава един ползотворен за народа си държавник ? Воля за отстояване националния интерес, морал, професионални познания, управленски умения, способност „да чува” обществото, характер да довежда плановете си до успешен край, цивилизованост ! За съжаление, нито един от предлаганите ни на предизборния пазар политици не притежава целия набор от тия качества. Отсъствието на което и да е от тях (без първите две !) е минус, но ЛИПСАТА НА БОЛЯ ЗА ОТСТОЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС И МОРАЛ, ТИПИЧНИ ЗА БСП, ДПС И АТАКА, Е РАВНО НА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ! Вече знаем, че програмните коалиционни правителства при такава разнолика политическа карта са правителства на колективната безотговорност и корупция ! Да не говорим, когато зад тях стои кликата на БСП ! Десницата е разчленена на множество неизбираеми политически субекти. След като е вкарана в такъв сценарий, най-безвредното за страната ни решение е, ГЕРБ да успее да състави отново самостоятелно правителство !

 • 10
  reveal avatar :-|
  Reveal

  Фантазии. Очаква се тотално безразличие и критично ниска активност от около 10-11 %. И милион няма да отидат до урните.

  Това на агенциите не е социология, а недодялана социостратегия. По-добре да си направят проучване кой ще им се върже

  по измислените си данни защото резултатите ще ги озадачат не в прости проценти, а в пъти. Държавата, партиите се забравят.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал