Цветанка Минчева: Около 20% от портфейла в проектно финансиране на Уникредит Булбанк е във ВЕИ

Главният изпълнителен директор на кредитната институция пред "Капитал"

Цветанка Минчева започва кариерата си в Unicredit в България преди 20 години. Заемала е различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката.

От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.

От септември 2013 г. е директор "Банкиране на дребно" и член на УС в Уникредит Булбанк, а през 2017 г. става директор "Глобално банково обслужване".

От март 2020 до юни 2021 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на Unicredit Bank - Румъния, а от септември 2021 г. е член на управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.

Минчева ще участва като лектор в конференцията Net Zero Economy, организирана от "Капитал", която ще се проведе на 23 ноември.

Уникредит Булбанк се присъедини към група на банковия алианс на ООН Net zero. Какви са целите за участието в такъв тип асоциация заедно с други гиганти в бранша?

Unicredit Group и съответно Уникредит Булбанк се присъединиха към Net Zero Alliance в съответствие със силния ангажимент на банката за бъдеще, благоприятно за климата, и с цел да бъдат част от колективните усилия, необходими за постигането на това. Това е важен момент за прехода на по-устойчиво бъдеще и необходимо действие, за да насочим вниманието и в крайна сметка да постигнем значителен напредък в тази област.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар