Вижте етикета
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Вижте етикета

Вебер Етикетен България

Вижте етикета

"Вебер Етикетен България" вече десет години предлага разнообразни решения за етикетиране на продукти

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.
4140 прочитания

Вебер Етикетен България

© Вебер Етикетен България


Петдесет хиляди евро. Това е първоначалният капитал, с който преди десет години е създадена "Вебер Етикетен България" - Велико Търново. Фирмата е джойнт венчър между германската Weber Marking Systems – член на групата Bluhm Weber Group, и българската "СИС 45", с регион на действие Югоизточна Европа.

Основната дейност на "Вебер Етикетен България" е производство и продажба на самозалепващи и несамозалепващи етикети, термотрансферни ленти и принтери.

Началото - в помещение под наем

Началото е в помещение под наем. По-късно българският партньор - "СИС 45", купува старото и нефункциониращо училище в село Мерданя край Велико Търново, за да създаде производствена база. Компанията инвестира в облика на района, създава работни места и участва активно в местните дейности.

С времето съдружниците на "Вебер Етикетен България" решават да увеличат капитала на фирмата от 50 хил. евро на 120 хил. евро. "В резултат бяха закупени по-ефективни машини, с които увеличихме производствения си капацитет и достигнахме ниво, което да удовлетвори всеки клиент. Производствените, логистичните и административните площи все още се развиват и увеличават, като за последните пет години достигнаха почти 10 000 квадратни метра", коментира Стела Петракиева, управител на "Вебер Етикетен България" ООД.

Проследимост от склада до продажбата

Основната икономическа дейност на компанията е производство и продажба на самозалепващи се етикети за маркировка и проследяване на продукти. Маркировката е задължителнa в почти всички области, защото съдържа много ценни данни - за партидата, за производството и срокa на годност, логистична информация за изпращане и т.н.

Като член на Bluhm Weber Group "Вебер Етикетен България" ООД произвежда богата гама и от несамозалепващи етикети, картонени етикети, билети, фолийни етикети и етикети със специално предназначение. Техническата обезпеченост на фирмата позволява производството на етикети от различни материали с разнообразни форми и цветове. Етикетите основно са предназначени за използване с баркод принтери, етикетиращи везни, ръчни и автоматични апликатори, Print & Apply системи и др.

Компанията произвежда и фолийни етикети: полиетиленови, полипропиленови, полиестерни, защитни VOID етикети и др., които намират приложение в електротехниката, електрониката и други сфери на индустрията. Фирмата разполага с флексопечатащи машини, които осигуряват гъвкавост и бързина при изпълнение на поръчки за печат, дори и на 6-цветни етикети.

Чрез "СИС 45" – съучредител и основен дилър на "Вебер Етикетен България", се предлага доставката както на отделни устройства, така и на завършени решения в областта на маркирането и в процеса на производството на стоки, позволяващи пълния контрол над стоките - от склад "Суровини", през тяхното поетапно преработване до краен продукт и реализацията им. Чрез представените високотехнологични продукти е възможно контролирането на пълния производствен процес, започвайки от отчитането на заготовките до създаването на крайния продукт.

"С годините визията на етикета придобива изключително значение като средство за сигурност и реклама. Нужно е да се спазват стриктно изискванията към него, задължително е стоката да се доставя навреме. Това очакват от нас както малките, така и големите клиенти и място за компромиси няма. За да отговорим на тези очаквания, са нужни адекватни решения, съвестни работници и преки инвестиции", казва Стела Петракиева.

Партньор на стотици фирми

Днес "Вебер Етикетен България" е надежден партньор на стотици фирми. Компанията разширява складовите си площи, развива нови пазари – в Молдова, Грузия, Армения. Фирмената печатница е първата сертифицирана в България по FSC стандарта, изработен от неправителствената организация Forest Stewardship Council. На практика това е икономически инструмент, който гарантира устойчивото ползване и управление на горските ресурси, както и спазването на социалните стандарти и правата на местното население.

Дружеството има собствен сайт weberetikettenbg.com, фейсбук страница, участва на изложения в България, посещава и черпи информация от международни експозиции (LabelExpo). Чрез директни продажби от производствената база фирмата успява да бъде достъпна на пазара – ценово и логистично, и откриваема и от малкото магазинче, и от големия завод.

"От създаването на "Вебер Етикетен България" преди десет години досега производството ни се увеличи пет пъти, а оборотът – над осем пъти. Ние сме работодател с около 20 души персонал, който постига германско качество и действа с българска упоритост. Успяваме, като се учим от германските ни партньори, както и от нашите грешки, като търсим обратна връзка с клиента, като залагаме на партньорства и доверие и се стремим към съвършенство", обобщава Стела Петракиева.

Главните участници

Екхард Блум – съдружник във "Вебер Етикетен България", управител на Weber Marking Systems GmbH – лидер на пазара в Германия

Стоян Стоянов – основоположник на "СИС 45" ЕООД – лидер на пазара в България

Служителите на"Вебер Етикетен България" ООД и "СИС 45" ЕООД – хората, чрез които фирменият девиз "Решения за етикетиране, експерти в маркирането и кодирането" работи с пълна сила вече години наред.

Петдесет хиляди евро. Това е първоначалният капитал, с който преди десет години е създадена "Вебер Етикетен България" - Велико Търново. Фирмата е джойнт венчър между германската Weber Marking Systems – член на групата Bluhm Weber Group, и българската "СИС 45", с регион на действие Югоизточна Европа.

Основната дейност на "Вебер Етикетен България" е производство и продажба на самозалепващи и несамозалепващи етикети, термотрансферни ленти и принтери.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.