София се сети, че паркингът пред Народното събрание е незаконен

Общинският съветник Карлос Контрера предлага паркоместата да бъдат намалени двойно, а след ремонта на пл. "Ал. Невски" зоната да стане пешеходна

Народното събрание години наред е плащало близо шест пъти по-малко за 200 паркоместа около площадите "Ал. Невски" и "Ал. Батенберг". Това става ясно от доклад на общинския съветник от ВМРО и председател на транспортната комисия към общинския съвет Карлос Контрера, който предлага договорът с парламента да бъде прекратен поради това, че не отговаря на наредбите на Столичната община.

Интересно е, че през последните 10 години е имало множество предложения на опозицията и неправителствени организации за премахването на тези паркоместа, но от общината винаги са ги отхвърляли. Сега обаче това може да се приеме като ход срещу бъдещите депутати, които по всички личи, че пак ще искат да заседават в старата сграда на Народното събрание, а не в бившия партиен дом, за ремонта на който предишното управление на ГЕРБ похарчи близо 50 млн. лв. С премахването на паркинга те няма да могат да ходят с коли на работа.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се