София дава 34.4 млн. лв. за ток за уличните лампи и завода за боклук

Общината иска да сключи договори за обслужването на зоологическата градина, завода за боклук, няколко дружества и дирекции

   ©  Юлия Лазарова

Столичната община търси кой да доставя електроенергия за уличното осветление, както и за няколко от дружествата и дирекциите ѝ. За целта са обявени две обществени поръчки - за 28.4 млн. лв. и за 6 млн. лв. без ДДС. Първата е разделена на общо 22 позиции и включва доставка на ток за Зоологическата градина, Столичната библиотека, Регионалния исторически музей - София, общинските предприятия "Екоравновесие" и "Софияплан", "Социален патронаж", "Паркове и градски градини", "Столичен инспекторат", както и за много от дирекциите ѝ. От тези 28.4 млн. лв. обаче 20.2 млн. лв. се предвижда да отидат за захранването на Дирекция "Управление и анализ на трафика", или за улично осветление.

Другият търг е за доставка на ток специално за завода за боклук до с. Яна (Столичното предприятие за третиране на отпадъци - СПТО). Той е с прогнозна стойност 6.1 млн. лв., като общото прогнозно количество за доставка на електроенергия за срока на договора от една година е 30 хил. мВтч, като има възможност за подновяване с още половин година. За тази поръчка липсват критерии за подбор за икономическото и финансово състояние на кандидатите, както и предишен опит с такава дейност.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове