🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Русе - нагоре, но все още по течението

Какво ще прочетете в специалното издание "Капитал Градове: Русе"

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Вдигни очи и ще видиш красотата на Русе - виенски дух, олющени фасади с ококорени маскарони и забележителни куполи - но зад това не се крие само минало величие.

Със сигурност една от надеждите е в икономиката на Русе, която има страхотен потенциал за растеж. И не само защото градът е обречен на Дунав. Всички анализи показват, че макар и в пандемична година, "темпът на растеж на икономиката на областта е сравним със средното за страната", както се отбелязва в анализа на ИПИ. Въпреки това ръстът на русенската икономика остава зад ускореното развитие на водещите икономически центрове и особено столицата. В същия анализ ще разберете, че един от основните проблеми на областта е значителният демографски проблем, характерен за повечето райони в Северна България - за 10 години естественият прираст на областта е намалял два пъти. И макар че средната заплата се е удвоила за десетилетие, тя остава значително под средната за страната.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.