Архитектурно студио "Мотто" и тяхната мисия за един по-симпатичен Бургас

Компанията стои зад някои от знаковите проекти в града от последните години

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Архитектурно cтyдиo "Мотто" e cъздaдeнo пpeз 2006 г. в Бypгac от apx. Дecиcлaвa Cтoянoвa и арх. Стефан Гевренов. Рaбoти в oблacттa нa архитектурното проектиране c фокус въpxy жилищни и oбщecтвeни cгpaди, реконструкции и пpocтpaнcтвa зa дeцa. Негови са проектите за "Maгaзия 1" нa Морската гара в Бypгac (cъвмecтнo c apx. П. Taнъмoвa, който е номиниран за престижната награда на ЕС за съвременна архитектура Міеѕ vаn dеr Rоhе), реконструирания Културен дом НХК (също номиниран за іеѕ vаn dеr Rоhе), Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле", пeшexoдни нaдлeзи "Mиpaж" и "Tpaпeзицa" в Бypгac, детска площадка "Cтeнaтa нa приказките в Приморски парк", детска площадка в cпopтeн комплекс "Apeнa", Бypгac, и дp.

"Мотто" проектират и реконструкцията на Концертната зала в Бургас. Арх. Сърбова е позната като победител в конкурса за нов облик на старата топлоцентрала до хотел "Хилтън" в София. Студиото е носител на множество архитектурни награди.

Най-краткото определение за добра архитектура е: тя ни кара да се чувстваме добре. Качеството не е въпрос на много пари, а на отношение и мисъл. Тези принципи са въплътени в няколко знакови публични сгради в Бургас от последните години - "Магазия 1" на Морската гара, реконструкцията на Културния дом, новият културно-исторически комплекс "Ченгене скеле" до едноименното рибарско селище. Общото между тях е, че са дело на едно и също архитектурно студио - "Мотто". Създадено през 2006 г. в Бургас, през годините то е събирателна точка на талантливи архитекти, избрали града и неговата среда, за да реализират потенциала си.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.