🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Всички пътища във Велико Търново минават през "Варуша"

Фестивал и нови културни пространства из старата част на града, все по-позната като "Варуша Юг"

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Темата накратко
  • Първото издание на фестивала "Варуша Юг" започва на 19 август, ще предложи десетки събития и е знак за високото ниво на общностна инициатива във Велико Търново. "Не започваме от нулата, просто комуникираме идеите с по-широк кръг от хора и провокираме повече страни да си сътрудничат."
  • Все по-често ще са събитията в новото пространство на ТАМ - някогашният Клуб на дейците на културата, който премина през двугодишен ремонт
  • Фестивалът работи и по облагородяването на плажа на река Янтра, която вече си има и открита дървена сцена

За търновци това е просто "старата част", за все повече хора от това лято улиците в нея ще са известни като "Варуша Юг" - име, което е реалното административно название на южната част на квартал "Варуша", но през годините рядко се е използвало. Доскоро. Екипът зад културния център с десетгодишна история ТАМ, започнал като бар и развил се като основна организационна сила за културни събития във Велико Търново, работи по първото издание на фестивала "48 часа "Варуша Юг" (19 - 21 август).


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.