Добрите идеи за града: конкурсът "Градолюбители" се завръща за трета година

Проектът на "Капитал Градове" и посолството на Великобритания тази година е подкрепен от "Булмаркет груп", а партньори ще бъдат и Фондът за устойчиви градове и SoftUni

Състезанието за градски идеи се превърна в истински генератор на добри хрумвания.
Състезанието за градски идеи се превърна в истински генератор на добри хрумвания.
Състезанието за градски идеи се превърна в истински генератор на добри хрумвания.    ©  Георги Георгиев
Състезанието за градски идеи се превърна в истински генератор на добри хрумвания.    ©  Георги Георгиев
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Конкурсът "Градолюбители" се завръща за трета поредна година. Започнало като съвместен проект на "Капитал" и посолството на Великобритания, състезанието за градски идеи се превърна в истински генератор на добри хрумвания. Тази година към организаторите се присъединява и консорциумът "Булмаркет груп" - една от най-големите български фирми, активна в секторите на жп транспорта, пропан-бутана и биогоривата. По-важното в случая е, че компанията е базирана в Русе и споделя философията на конкурса: да превърнем всички градове в България в по-уютни и приятни места за живот.

Благодарение на това наградният фонд тази година се увеличава и достига 22 хил. лв., като ще бъде разпределен, както винаги, между няколко достойни предложения по преценка на журито. Освен това тази година конкурсът има и още два партньора, които се включват с непарични награди. Фондът за устойчиви градове (ФУГ), който подпомага общините в Южна България, реши да стане партньор на "Градолюбители", като предостави най-ценните си активи - контакти и консултации. ФУГ се ангажират да предоставят помощ, връзка с общините и подкрепа при осъществяването на идеите на победителите, ако такава е нужна.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.