🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Да заобиколиш Бургас

Предвижда се трафикът на транзитни коли да облекчи морския град от север това лято, а в бъдеще и от юг

Този Великден пътната агенция пусна движението по северния обход на Бургас по платното в посока София.
Този Великден пътната агенция пусна движението по северния обход на Бургас по платното в посока София.
Този Великден пътната агенция пусна движението по северния обход на Бургас по платното в посока София.    ©  Цветелина Белутова
Този Великден пътната агенция пусна движението по северния обход на Бургас по платното в посока София.    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Имоти Имоти

Месечен бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи относно как се развива пазарът на недвижими имоти в България и по света.

Темата накратко
  • Северният обход на Бургас е пред пускане и ще облекчи трафика към Слънчев бряг и Варна.
  • Предвижда се реконструкция и удвояване на ул. "Одрин", която свързва центъра на града с пътен възел "Запад".
  • Планиран е голям южен ринг на Бургас, който ще заобикаля града от запад и юг и ще отвежда трафика от АМ "Тракия" към Южното Черноморие.

От десетилетия всеки пътуващ към Южното Черноморие или на север от Бургас се налага задължително да преминава през вътрешността на града. С нарастването използването на лични автомобили за пътуване и липсата на адекватен жп и автобусен транспорт трафикът в морския град се превърна в истинско мъчение за пътуващите и жителите му. Всеки има спомен с многочасов престой в бургаско задръстване насред слънчевия ад през юли или август. През годините местната власт и държавата работят по разтоварването на трафика чрез нови инфраструктурни проекти и облекчение има, но напливът от автомобили е нестихващ. Малко помогна и обходът по улица "Крайезерна", въпреки че трасето е доста удобно.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.