Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
- "Черноморски улов" произвежда рибни деликатеси, чийто произход може да се проследи по цялата верига от морето до трапезата.
- С процент от оборота компанията подкрепя инициативи за опазване и подобряване на състоянието на Черно море.
- Резултатите от първата им кауза са 7.5 тона отпадъци, извадени от морето.
Барбун, сафрид и чернокоп са сред най-вкусните черноморски риби, освен това ги има в изобилие - популацията им не е застрашена от свръхдобив и квоти за улов няма. "Решихме да ги представим по един нов начин и да създадем продукт, който да демонстрира какво значи проследимост - от морето до трапезата", казва Георги Гавазов, съосновател и изпълнителен директор на компанията "Черноморски улов" за рибни деликатеси от устойчив риболов. Той ни разказва за серията продукти "Черноморски съкровища" - мариновани чернокоп, барбун и сафрид в правоъгълна метална консерва с прозрачен капак.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.