Новият брой:
Продаден ли е мачът за еврото

Нова схема ще финансира обезопасяването на работни места в пандемията

За грантове между 3000 и 75 000 лв. могат да кандидатстват фирми с проекти за термокамери, климатизация, условия за дистанционна работа

Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" започва обществено обсъждане по нова схема за подпомагане на микро-, малки и средни предприятия в създаването на безопасни условия за работа в пандемията. Общият бюджет на програмата е 40 млн. евро или 78.2 млн. лв., от които 15% национално съфинансиране, а грантовете са между 3000 и 75 хил. лв. в зависимост от размера на предприятието, което кандидатства. Крайният срок за предложения и коментари е 22 октомври.

Кандидатстването ще става изцяло онлайн през Информационната система за управление и наблюдение на еврофондовете (ИСУН 2020), а средствата ще се изплащат след оценка на предложенията и класиране. Засега обаче не е обявен график за приемане на документи и съответно не е ясно кога бизнеса ще има достъп до тази помощ. Ако се съди по времето за изпълнение на подобни мерки обаче най-вероятно плащанията ще са възможни към март 2021 г. Иначе грантовете трябва да покриват максимум 70% от нужните за проекта средства, а останалите разходи следва да се финансират от кандидата.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар