Новият брой:
Правителство с ГЕРБ?

А ти пазиш ли резерви?

От 1 юли списъкът на компании, които трябва да съхраняват горива, се увеличи от 19 на 221, а мнозина не разбраха за вменените им нови ангажименти

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Статията първоначално е публикувана на 25.05 и е обновена на 6.07 с позицията на Държавния резерв.

Вие сте самоосигуряващо се лице. Бизнесът ви е малък и основно се занимавате с внос на автомобилни масла. Живеете си спокойно и си въртите бизнеса до преди няколко месеца, когато получавате разпореждане от Държавния резерв. Информиран сте, че от 1 юли 2021 г. може да се наложи да закупите и съхранявате котелно гориво, в случай че избухне война или някое друго бедствие. Никога не сте виждали котелно гориво, нямате идея откъде да го набавите или къде да го складирате. Надявали сте се на скромна печалба за тази година, но, уви, тя ще отиде за трупане на запаси за държавата.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  pko171063147 avatar :-P
  pko171063147
  • + 1

  Препрочитайки статияза, за да науча позицията на "Държавния Резерв", мисля, че открих къде се губи връзката между институциите и гражданите.
  Статията на Капитал - написана на ежедневен език, с пояснения на правилните места, така че читателя да се ориентира в обстановката и поставения проблем.
  Позицията на ДА ДРВВЗ - отличен административен език, който не дава и най-малък шанс на средностатистическия читател (без юридическо образование) да се ориентира в отговора и защитената от тях позиция.

  Виждам два изхода:
  1. Позициите на институциите да се пишат от специалист "Връзка с обществеността", който да предоставят текст, на нивото на читателя, който да го информира и обогатява с информация около поставения проблем.
  2. Въвеждане на задължително юридическо образование за всички в страната. :D

  Нередност?
 • 2
  pko171063147 avatar :-P
  pko171063147

  До коментар [#] от "":

  П.П. Иии, препрочитайки коментара си искам да коригирам няколко неточности, както следва:
  - Първо изречение: "Препрочитайки статияза..." трябва да е "Препрочитайки статията..."
  - Виждам два изхода: Точка 1 - частта "който да предоставят текст" трябва да е "който да предоставя текст". В същото изречение - "който да го информира и обогатява" трябва да е "като го информира и обогатява...".

  Нередност?
Нов коментар